Városlista
2024. február 25, vasárnap - Géza

Hírek

2017. Május 15. 09:06, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Védjük meg őseink hagyatékát

Védjük meg őseink hagyatékát

Álljunk ki Magyarországért! E címmel tartottak lakossági fórumot a városháza dísztermében május 11-én.

A fórumon Lezsák Sándor, térségünk országgyűlési képviselője, Soltész Miklós, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, valamint Csányi József, városunk polgármestere a migránsválságról beszélt.

Csányi József polgármester beszédében elmondta, hogy a mai keresztény Európa egyik legnagyobb kihívása előtt állunk, melyben kormányunk eddig igen jól teljesített, de nem lehet nyugodtan hátradőlnünk még. Folyamatosan azon kell munkálkodnunk, hogy azokat az értékeket, amelyeket évezredek alatt őseink ránk hagytak meg tudjuk védeni.

Közösségben és nemzetben kell gondolkodnunk! – mondta a rendezvény vendége Soltész Miklós államtitkár, és kihangsúlyozta, hogy ha most nem állunk ki a nemzetünkért, akkor a jövőben nem lesz helyettünk, aki ezt megtegye.
Dédapáinktól és őseinktől kaptuk a földet és annak minden természeti kincsét örökbe, nekünk pedig a legfőbb feladatunk, hogy megőrizzük unokáink és azok utódai számára az épített örökséget, a hitet, a kereszténységet és a magyar nyelvet is. Ha szakítunk az eddigi álláspontunkkal a migránsválság tekintetében - melyet országunk több mint nyolcvan százaléka magáénak vall - akkor visszafordíthatatlan folyamatokat indítunk el és hatalmas bűnt követünk el az utánunk következő nemzedékekkel szemben.

Mindnyájunknak van mit félteni! – mondta Lezsák Sándor a térség országgyűlési képviselője. A veszélytudat, mely ide szervezett bennünket a városházára nemcsak bennünket szervez együvé, hanem Közép Európa más országait is. Össze kell fognunk és nem szabad pánikba esnünk – vallotta a honatya. Zárásul pedig mindenkit arra biztatott, hogy a konzultációs íveket töltsék ki, mert ezzel is bizonyíthatják azt az erős akaratot, mellyel a nemzet kiállhat az őseitől megörökölt értékei védelmében.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 25. 08:05, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. február 18. - Nagyböjt 1. vasárnapja

2024. Február 25. 08:00, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. február 25. - Nagyböjt 2. vasárnapja

2024. Február 24. 18:47, szombat | Helyi

Új igazgató a kecskeméti Mercedes gyárban

Jens Bühlert nevezték ki a német autógyár kecskeméti egységének élére.

2024. Február 24. 08:04, szombat | Helyi

Adj vért és ments meg három életet

Az Országos Vérellátó Szolgálat Bács-Kiskun vármegyei kiszállásos véradási helyszíneit közöljük február 26. – március 3. között