Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Február 16. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - szerk. -

Védjük ki a vírusok támadását!

Védjük ki a vírusok támadását!

Ha környezetünkben mindenki prüszköl, köhög, fújja az orrát netán lázas beteg és mi nem szeretnénk elkapni, erősítsük immunrendszerünket természetes módon.

Ha környezetünkben mindenki prüszköl, köhög, fújja az orrát netán lázas beteg és mi nem szeretnénk elkapni, erősítsük immunrendszerünket természetes módon.
A titok a megfelelő vitamin- és ásványianyag bevitelében rejlik. Az alábbiakban pár tippet adunk a baktériumok-vírusok elleni küzdelemhez.

Ébredés után méz!
Elkeverhetjük langyos vízben, teában, vagy csak önmagában is fogyaszthatunk egy kanálnyi mézet ébredés után, amibe elkeverünk pár csepp propoliszt. A propolisz a méhek által a növények rügyéből gyűjtött gyanta. Antibakteriális, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő, emellett erősíti az immunrendszert és az influenza tünetei is hatásosan csillapíthatók vele. Több mint 130 hatóanyag található benne.

Reggelire joghurtot is kanalazzunk!
Az emésztésre, valamint az immunrendszerre kifejezetten serkentő hatással bír. Értékes mikroorganizmusok tartalmaz, ezért segíti megőrizni a bélflóra egyensúlyát és méregteleníti a szervezetet. A savanyított tejtermékekben található probiotikumok felveszik a harcot a kórokozókkal szemben. Igen gazdag protein, kalcium és B-vitamin forrás.

Együnk retket a reggeli mellé!
A retekben található mustárolajok antibakteriális hatásának köszönhetően ritkábban szenvednek légúti megbetegedésben, akiknek a rendszeresen szerepel étrendjében ez az ízletes zöldség. Ráadásul C-vitaminban igen gazdag, így nem csak ízletes csemege a szendvicsünkön, hanem szervezetünk védekezőképességét is serkentjük vele.

Csemegének savanyú káposztát!
Rendkívül magas C-vitamin tartalmának köszönhetően hatékony immunerősítő. A benne található tejsavbaktériumok szabályozzák a bélrendszer működését, regeneráló, méregtelenítő és tisztító hatása általánosan közismert. Ne főzzük meg és ne is mossuk át, hanem nyersen csipegessünk belőle!

Kiwi, az igazi vitaminbomba!
Ki gondolná az apró zöld gyümölcsről, hogy egyetlen darabja fedezi a szervezet C-vitamin szükségletét? Ráadásul a vérkeringésünket is karbantarthatjuk vele.

Vacsora mellé paprikát fogyasszunk!
Antioxidáns hatása mellett a koncentráció képességet is javítja, nem beszélve a magas C és B vitamin tartalmáról. Nagy mennyiségben tartalmazza a szervezetünk számára nélkülözhetetlen cinket is.

Céklával kombináljuk salátáinkat!
Akár nyersen, akár főzve fogyasztjuk, immunerősítő hatása mindenképpen érvényesül szervezetünkben. Fokozza a fehérvérsejtek képződését, melyek nélkülözhetetlenek a kórokozók elleni harcban. Rostgazdagsága és vizelethajtó tulajdonsága miatt serkenti az emésztést és rendkívül jó méregtelenítő.

Fokhagyma az adu ász!
Vírusölő és fertőtlenítő tulajdonsága mellett növeli a szervezet védekezőképességét is. Szívvédő, értágító és élénkítő hatású gyógynövény. Fogyasszuk nyersen, mert úgy a legegészségesebb. A vírusos, bakteriális fertőzések elleni küzdelem adu ásza magas C-vitamin, B1, B2 vitaminjainak köszönhetően, nem beszélve arról, hogy flavonoidokkal is ellátja szervezetünket.

Ha kíváncsi arra, hogy az egyes zöldségek, gyümölcsök milyen jótékony hatással vannak szervezetünkre, KATTINTSON IDE és tudjon meg többet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.