Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Április 12. 14:12, péntek | Helyi
Forrás: BMRF

Védett madarak teteme az E-75-ös főút mellett

Védett madarak teteme az E-75-ös főút mellett

Ismeretlen tettes ellen nyomoz a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya

Környezetkárosítás bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelet el nyomozást ismeretlen tettes ellen a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A természetvédelmi őr jelentette be a rendőrségre, hogy április 11-én 7 óra körüli időben Kiskunfélegyháza, külterületén az E-75-ös főút mellett, öt darab madár tetemét találta, melyek között fokozottan védett is volt. Az elhullott madarak között kerecsen sólyom, egerész ölyv, réti héja, valamint fácán volt, melyek eszmei értéke 1.200.000 forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.