Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2017. Október 22. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Védd a környezetet és spórolj!

Védd a környezetet és spórolj!

Így fizess kevesebbet a szemétszállításért!

Ha valami felesleges, használhatatlan, meg- vagy elromlott, már megy is a szemétbe, és ez így is van rendjén. De vannak időszakok, amikor az ember azon kapja magát, hogy hoppá, már megint nem fér bele semmi más a kukába, újra ki kellene üríteni.

Persze, ezekre is megvan a megoldás, hiszen vagy gyakrabban üríttetjük a szemetesünket az illetékesekkel, vagy nagyobb konténert bérlünk. Ezek is kivitelezhetőek, de egyik sem olcsó mulatság. Ha nem szeretnénk pénzt költeni, el kellene kezdeni „takarékosan” szemetelnünk. De mégis hogyan? Ehhez adunk tippeket!

Figyelj a mennyiségre!
Megesik, hogy vásárláskor túlzásba esel zöldségből, gyümölcsből, egyéb hozzávalóból? Aztán ezek egy része persze tönkremegy, és a szemétben landol! Figyelj oda, hogy mindenből csakis annyit vásárolj, amennyit biztosan elfogyasztasz, felhasználsz, hogy ezzel se növeld a szemét mennyiségét!

Ne hagyd ki az ellenőrzést!
Időnként nézd át a kamrában, konyhaszekrényben felhalmozott élelmiszerek lejárati idejét! Ha valaminek hamarosan lejár a szavatossága, kreatívkodj, és legyen az a másnapi ebéd, vacsora alapanyaga.

Hagyd ki a duplázást!
Kerüld a duplán vagy triplán, esetleg még többszörösen csomagolt termékeket!

Viseltes bevásárlótáska nem haszontalan bevásárlótáska!
Ha van néhány olyan műanyag szatyrod, amit vásárolni már nem vinnél magaddal, de még nem lyukas, így kidobni sem szeretnéd, használd fel szemeteszsák gyanánt!

Hagyd ott!
Ha túl sok a csomagolóanyag egy terméken, és valójában anélkül is megoldható a hazaszállítása, kérdezd meg a bolt dolgozóit, van-e lehetőség arra, hogy a felesleges csomagolást ott hagyd az üzletben?

Éljen az újrahasznosítás!
Ha olyan árut vásárolsz, ami újrahasznosított anyagból készült, máris sokat tettél környezetedért!

Címkék: spórolás, szemét

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.