Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Augusztus 28. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: idokep.hu

Vasárnap lesz a nyár legmelegebb napja

Vasárnap lesz a nyár legmelegebb napja

Az érkező hidegfront előtt erős, viharos déli széllel forró levegő érkezik a Szahara felől, vasárnap délen a 38 fokot is elérhetjük.

Egy nyugat felől érkező markáns hidegfront előterében dél felől forró, afrikai eredetű légtömegek érkeznek, így augusztus, egyben a meteorológiai nyár utolsó hétvégéje perzselő kánikulával telik majd, nagy biztonsággal kijelenthető, hogy

vasárnap lesz az idei nyár legmelegebb napja - írja a idokep.hu.

WRF modellünk előrejelzése szerint nagy területen emelkedik 35 fok fölé a hőmérséklet, az Alföldön és délen nem lesz ritka a 36-37 fok sem,

itt akár a 38 fokot is elérhetjük.

Jó hír azonban, hogy a levegő nem fog állni, a délies szél többfelé megerősödik, északnyugaton viharos lökések is lehetnek.

A hétvége nagy részében száraz idő várható, egy-egy frissítő zápor legfeljebb szombaton a délutáni órákban a Dunántúlon és északon, vasárnap este a nyugati határ mentén fordulhat elő.

Hétfőn megérkezik, hullámot vet felettünk a hidegfront, keddre országszerte jelentősen visszesik a hőmérséklet. Többfelé jelentős csapadék hullhat.

Borítókép: Kelemenné Gladys Viktória

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.