Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2015. Június 14. 05:31, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Vásár Kiskunfélegyházán!

Vásár Kiskunfélegyházán!

Ma (június 14-én) Állat- és Kirakodóvásár van Kiskunfélegyházán a vásártéren.

Ma (június 14-én) Állat- és Kirakodóvásár van Kiskunfélegyházán a vásártéren.

Nemrégiben felújították a vásárteret, hogy eső esetén se kelljen a sárba pakolniuk a portékájukat az árusoknak és a nézelődőknek se a gumicsizma legyen a legalkalmasabb lábbeli a sorok közötti sétálgatáshoz. Igaz, hogy ma előreláthatólag nem veszélyeztet minket az esős-saras idő, de mindenképpen érdemes megnézni a felújítási munkák eredményeit.

Ahogy a világ is változott az elmúlt 15 évben, úgy változott a vásár is. Szerepét azonban napjainkig megőrizte Kiskunfélegyháza és térségének életében. A vásár egyfajta társasági esemény, találkozási pont az emberek számára, és havonta egyszer központi szerepet tölt be sok Kiskunfélegyházán és környékén lakó programjában

Az állattartási és forgalmazási szabályok szigorodásának következtében egyre csökkent a vásárban a szarvasmarha és a ló száma, mostanra szinte alig hoznak ilyen állatot. Töretlen sikerű és létszámú viszont a malac és sertés eladás, sőt a baromfipiac is. Arról nem is szólva, hogy egyre nagyobb teret hódít a hobbiállat, ezek közül is leginkább a kutya piac.

A kirakodóvásárban még mindig meghatározó a divatáru kereskedelem palettája nagyon sokrétű: megtaláljuk a kézzel készített ásványi ékszereket, kecsketejes készítményeket, a kézműves terítőket, vásári kézműves csemegéket, édességeket éppúgy, ahogyan a kézi és elektromos szerszámokat, traktor alkatrészeket, lószerszámokat, bőrdíszműveket, a gyermekjátékokat, a temérdek zsibpiaci árút, konyhafelszerelési ls kerékpáros tartozékokat is. A retr tárgyak gyűjtögetőinek is valódi "édenkert" a vásár.

S magyarok lévén, mindannyian nagyon szeretünk jókat enni, egy-egy vásár alkalmával a pecsenye- és kolbászsütők, lángossütők mellett megtalálhatók a mai fiatalok számára elterjedtebb ételek is pl.: a hamburger, gyros, sült hal. Mindezek mellé pedig a hűtött italok tömkelege közül lehet válogatni. Az időjárás előrejelzését figyelemmel kísérve pedig utóbbit kiváltképp mindenkinek ajánlom figyelmébe!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).