Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. November 24. 15:46, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Városunk adott otthont a leány birkózó olimpiának

Városunk adott otthont a leány birkózó olimpiának

Országos diák és serdülő leány birkózó olimpiát rendeztek november 24-én a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban.

A jeles eseményen tiszteletét tette Csányi József polgármester, Balla László alpolgármester, Simita Zsolt a Magyar Birkózó Szövetség szakreferense, dr. Réczi László világbajnok, olimpiai bronzérmes birkózó, Sastin Marianna birkózó világbajnok és Ritter Árpád kétszeres Európa-bajnok.

- Örülünk annak, hogy ez a sportág nagy népszerűségnek örvend városunkban nemcsak a fiúk, hanem a lányok körében is. Ez a megmérettetés kiváló alkalom arra, hogy a szőnyegre lépők iskolájuk, avagy csapatuk elismerését megalapozzák a sportágban, mint ahogy városunk hírnevét öregbítette dr. Réczi László olimpiai bronzérmes és világbajnok – mondta köszöntő beszédében Csányi József polgármester.

Városvezetőnk után Simita Zsolt, a Magyar Birkózó Szövetség szakreferense szólt a sportolókhoz: - Ez a verseny az előkapuja a nagy olimpiának, itt az iskolátokért és az egyesületekért is versenyeztek. Bízom benne, hogy 10-15 év múlva majd egy igazi nagy olimpián fogunk nektek szurkolni – biztatta a fiatalokat Simita Zsolt, majd sok sikert és sérülésmentes versenyzést kívánt a szőnyegre lépőknek.

A köszöntő beszédeket követően Palásti Tibor a verseny elnöke, nemzetközi bíró technikai tájékoztatót tartott a mintegy 180 versenyzőnek. Elsőként a serdülő korcsoport sportoló leányai, majd a diák versenyzők mérték össze technikai felkészültségüket.

Az eredményekről a későbbiekben beszámolunk.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.