Városlista
2021. október 26, kedd - Dömötör

Hírek

2021. Szeptember 22. 16:18, szerda | Helyi
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Városi tanévnyitó

Városi tanévnyitó

Kiskunhalasra látogatott el a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési előadás.

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával Kiskunfélegyházán létrejött 2019-ben a Kamasztanból Jeles ifjúsági kortárs segítői előadás.

A kiskunfélegyházi amatőr (15-21 év közötti) színészek ezúttal Kiskunhalasra látogattak, ahol a Városi Tanévnyitó elnevezésű színházi előadásban a cyberbullying-ot, a káros szenvedélyeket, valamint a diszkriminációt dolgozták fel.

Az előadások között a kiskunfélegyházi bűnmegelőzési referense - dr. Horváth-Rekedt Gréta r. főhadnagy - beszélgetett a nézőkkel, megtörtént példákkal támasztotta alá az eljátszott témákat. Az előadás megszervezését Kiskunhalas Város Önkormányzatának, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságnak, illetve a Kiskunhalasi Kábítószerügyi Egyeztető Fórumnak (KEF) köszönhető. Az előadást Kiskunhalasi Város alpolgármestere Kuris István László, illetve a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vezetője dr. Vaslóczki Ferenc r. alezredes nyitotta meg. Az eseményen gondolatébresztő bűnmegelőzési információkat mondott Farkasné Wodring Zsuzsanna c. r. őrnagy, bűnmegelőzési főelőadó, a KEF társelnöke. Az előadást délelőtt a 8. osztályos általános iskolások, délután pedig a középiskolások tekinthették meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:41, hétfő | Helyi

Sebességellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit bevonva tartottak közlekedési akciót a megye rendőrei, amelynek eredményeként 6 óra alatt 245 szabálytalankodóval szemben intézkedtek.

2021. Október 25. 12:49, hétfő | Helyi

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért