Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 29. 14:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Szabad Föld

Variációk vakációra

Variációk vakációra

Már csak pár hét van hátra az iskolából, hamarosan kezdődik a nyári szabadságolások időszaka - a nyaralást azonban idén kicsit ráérősebben intézzük.

Kivárásra játszunk – már ami a nyaralást illeti. Míg korábban jellemző volt az erős előfoglalás, most inkább halasztjuk a dolgot az indulásig, és inkább az utolsó pillanatos, vagyis last minute foglalások iránt nagyobb az érdeklődés. Ezt tapasztalják legalábbis a turisztikai szakértők, nyilatkozták a Magyar Utazási Irodák Szövetségétől a Portfolio.hu-nak.

Az elmúlt időszak világpolitikai eseményei az úti célok között is változást hoztak. Míg korábban igen népszerű volt a törökországi, egyiptomi nyaralás, addig idén már kevesebben vágynak ezekbe az országokba – minden bizonnyal az egyre szaporodó robbantásos merényletek és zavargások miatt. Görögország turizmusa is megsínyli a menekültválságot, a szigetvilág különböző részei kevésbé népszerűek az utazók körében.

Továbbra is sokan utaznak viszont Európán belül: Olaszország és Bulgária évek óta népszerű vakációs helyszín. Az első helyen persze még mindig Horvátország áll a magyarok szívében, közel is van, és nem is túl drága.
Változás az előző időszakhoz képest, ogy egyre népszerűbbek a tengeri hajóutak vagy a rövid, mindössze pár napos kiruccanások a nyugat- európai nagyvárosokba, a kirándulások, túrák az Alpokban vagy éppen a Fekete-erdőbe. Oka lehet az úgynevezett zöldturizmus elterjedésének, hogy egyre kevesebben mennek forgalmasabb, zsúfoltabb helyszínekre – például a terrorveszély miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:25, kedd | Helyi

Növényvédelmi permetezés

Alkalmazásra kerülő permetezőszer: Cuproxat FW

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).