Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Augusztus 11. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Várhatóan tíz éven belül megtérül a városligeti fejlesztés

Várhatóan tíz éven belül megtérül a városligeti fejlesztés

Várhatóan tíz éven belül megtérül majd a Városliget átfogó megújítását és fejlesztését szolgáló Liget Budapest Projekt megvalósítási költsége, a projekt 2018-as befejezését követően, 2028-ra a fejlesztés által generált bevételek már kiegyenlítik annak teljes bekerülési költségét – írja a Magyar Hírlap a KPMG Tanácsadó Kft. által készített hatástanulmányra hivatkozva.

A Városliget komplex fejlesztését és megújítását célzó Liget Budapest projekt keretében öt új múzeum kap helyet a Városligetben. A KPMG megállapította, hogy a tervek szerint a beruházás során épülő új múzeumok kivitelezése 2016-ban indul, és az épületek 2018. március 15-ig nyitják meg majd kapuikat. A múzeumok építésének költsége a tervek szerint 75 milliárd forint, míg a Városliget komplex megújítása és fejlesztése, az új múzeumi negyedet is beleértve, mindösszesen 150 milliárd forint.

A következő szempontokat vizsgálták: közvetlen hatások (vendéglátó-ipari, turisztikai), közvetett hatások (vendéglátók beszállítóinak megnövekedett forgalma), adóbevételek (már az építési fázisban 36,7 milliárd forint), munkahelyteremtés valamint egyéb, nem számszerűsíthető vonatkozások, mint például az országimázs változása.

A hatástanulmány részletesen foglalkozik a kereslet, így a látogatószámok várható alakulásával is. A számítások szerint a fejlesztés befejezését követő évben, azaz 2019-ben a Ligetben található intézmények látogatóinak száma a mostani négymillió főről 5,9 millió főre emelkedhet, és várhatóan a negyedik évben évi 6,2 millió főben stabilizálódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során