Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Május 18. 15:10, hétfő | Helyi sport
Forrás: Varga Ferenc

Váratlan vereség Bácsalmáson

Váratlan vereség Bácsalmáson

A megyei I. osztályú bajnokság 27. fordulójában a negyedik helyen álló Bácsalmás vendége volt a listavezető KHTK.

A megyei I. osztályú bajnokság 27. fordulójában a negyedik helyen álló Bácsalmás vendége volt a listavezető KHTK.

Bácsalmási PVSE – Kiskunfélegyházi HTK 3 – 2 (0-2)

Bácsalmás, 200 néző.
Vezette: Polyák Attila (Hagymási Attila, Tóth István)

Bácsalmás: Eckert – Szávuj, Popovics, Bögre, Sovilj (Jesics), Stojanovics V. (Rothpflug), Stojanovics M. (Gáspár), Józsa, Schneider (Varga), Németh (Rudics), Snyehola. Vezetőedző: Florin Nenad.

KHTK: Oroszi – Golovics, Némedi, Sándor, Forgó (Balog M.), Palásti, Vojtovics, Mizsei A. (Csurka), Katona B., Tóth I., Zs. Juhász. Vezetőedző: Némedi Norbert, Edzők: Nádasdi Péter, Kádár Tamás.

Gólszerzők: Snyehola (72.), Sovilj (84.), Szávuj (87.) illetve Tóth I. (25., 41.)
Jók: Popovics, Sovilj, Stojanovics V., Snyehola illetve Tóth I., Golovics, Mizsei A.

Nagy várakozás előzte meg a két csapat összecsapását, ősszel a Félegyháza 1-0-ra legyőzte a hazaiakat. Kiegyenlített küzdelem alakult ki, a vendégek többet veszélyeztettek, helyzetek is voltak. Az első gól a 25. percben esett, tetszetős Némedi – Palásti labdajáratást követően Tóth Istvánhoz került a labda, aki 14 méterről lapos lövéssel a bal alsóba talált, 0-1. Röviddel a vendégek vezetése után ismét nagy helyzet alakult ki, Katona indításával Mizsei lefutotta a védőket, de lövését Eckert szögletre mentette.
A vendégek sokpasszos adogatással többet birtokolták a labdát és a félidő végén a 4l. percben újabb gólt szereztek, Mizsei A. jobbról beadott, a hazai védők hibáztak és Tóth I. pontosan helyezett a kapuba, 0-2.
Szünet után folytatódott a vendégek dominálása, de a hazai csapat is változtatott játékán. Igyekeztek támadásban is helyzeteket kialakítani, de a vendégek előtt is volt lehetőség. A több vajdasági játékossal rendelkező hazaiak nem adták fel, nagy küzdelem alakult ki. A mérkőzés vége sok izgalmat hozott, a 72. percben szépített a hazai együttes, jobboldali beadást Snyehola ravaszul, a labdarúgásban nem megengedett módon (felsőkarral) lefékezett és helyzetét gólra váltotta, 1-2. A bekapott gól után a vendégcsapat eldönthette volna a találkozót, kétszer kerültek ziccerbe, de nem tudták kihasználni.
A 84. percben jött az egyenlítés, egy beívelt szabadrúgást Sovilj fejelt a kapu jobb oldalába,2-2. A vendégek igyekeztek gyors ellentámadásokkal, de nem sikerült helyzeteiket gólra váltani.
A mérkőzés a 87. percben eldőlt a hazai csapat javára, gyors jobboldali kontrát a vendégek nem tudtak megállítani, a beadást követően Szávuj megszerezte a győztes találatot, 3-2.

Izgalmas, fordulatos mérkőzést hozott a két jó csapat találkozója. A közönség, főleg a hazaiak nagyon örültek kedvenceik győzelmének. Három forduló van vissza a bajnokságból, lesz még izgalom bőven. Május 30-án HÍD SC – KHTK rangadó, Nagybaracskán.

Florin Nenad: Igazi rangadó volt, sajnos nem jól kezdtük a mérkőzést. Megbüntetett bennünket ellenfelünk. Az első félidő a félegyházi csapaté volt.
A második félidőben változtattunk játékunkon, átszerveztük a csapatot, helyzeteinket sikerült kihasználni és megfordítottuk az eredményt. Készülünk a Géderlak elleni kupamérkőzésre.

Némedi Norbert: A közönségnek érdemes volt kijönni az ilyen mérkőzésre, úgy, hogy a hazai csapat jött ki pozitívan.
Le a kalappal a Bácsalmás előtt, nem adták fel, megérdemlik a három pontot. Nagyon sokáig uraltuk a mérkőzést, nyerni akartunk, magunkat okolhatjuk a vereségért. Mi kezünkben van a sorsunk. Három nehéz mérkőzés vár ránk. A tavasz mérkőzése lesz Nagybaracskán két hét múlva.

Az U-21-es csapatok találkozóján:
Bácsalmási PVSE – Kiskunfélegyházi HTK 0 – 1 (0-0)
Gólszerző: Fekete Dániel (48.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.