Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2015. Március 16. 11:06, hétfő | Helyi
Forrás: Adrienn

Van aki így lomtalanít…

Van aki így lomtalanít…

Felháborító, hogy egyesek a tavaszi lomtalanítási akció ellenére is így „szabadulnak meg” a házukban felgyülemlő szeméttől. Csak azért, hogy ne a saját háza előtt legyen a kupac?

Felháborító, hogy egyesek a tavaszi lomtalanítási akció ellenére is így „szabadulnak meg” a házukban felgyülemlő szeméttől. Csak azért, hogy ne a saját háza előtt legyen a kupac?

Munkatársunk lencsevégre kapta két utcában is (Kis-Szegedi út, Radnóti út) a szemétkupacot, melynek „születése” egy éjjel leforgása alatt történt.

Milyen emberek lehetnek azok, akik egyszerűen csak kirakják a saját házuk táján keletkező hulladékot pár utcával odébb az út szélére. Ez a tény úgy általánosságban is bosszantó, nemhogy most, mikor a csapból is a Lomtalanítási akció csöpög! Nem csak a város belterületén, hanem a külterületen is elviszik a lomot. Annyi teendők van mindössze, hogy kitesszük a gyűjtőhelyre, ami számunkra már feleslegessé vált. Attól sem kell félni, hogy széthordják (úgymond gazdát cserél a szemét), hiszen törvényi szabályozás szerint az utcára kitett lomok a város költségvetési üzemének a tulajdonát képezik, így eltulajdonítása szabálysértés és a szabálysértési törvény értelmében elzárással is büntethető (ez minimum egy, maximum 60 napig tarthat!). Pénzbírság esetén a legalacsonyabb összeg 5 ezer, a legmagasabb 300 ezer forint. A közterület-felügyelők a szabálysértőt akár a rendőrségen is előállíthatják. A rendőrök pedig helyszíni bírságot szabhatnak ki, de nagyobb érték esetén büntetőeljárást is indíthatnak.

A Lomtalanítási akciók mellett más lehetőségünk is van a használaton kívüli műszaki cikkek és veszélyes hulladékok leadására. A Csongrádi úti Hulladékudvarban nyitvatartási időben bármikor díjmentesen megszabadulhatunk akár még a rossz TV-nktől, de még a nyomtatónk festékpatronjától is.

Az alábbiakban közöljük a Hulladékudvar nyitva tartását is:
Hétfő: zárva
Kedd: 8-12 óráig
Szerda: 12-16 óráig
Csütörtök: 8-12 óráig
Péntek: 12-16 óráig
Szombat: 8-12 óráig

A ruhák számára gyűjtőkonténerek vannak elhelyezve, sőt az emeletes társasházak környékén még szelektív hulladékgyűjtőket is találnak. Emellett persze minden családnak van SAJÁT, külön bejáratú szelektív hulladékgyűjtő edénye is. Ez még mindig nem elég!

Ébredjünk fel emberek! Vegyük ki a fejünket a homokból és nézzünk szét! Valóban egy szemétkupac közepén akarunk élni? Arról már ne is beszéljek, hogy gyermekeink előtt mi vagyunk a példaképek. Éljünk úgy, hogy valóban azok lehessünk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok