Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. December 26. 08:00, csütörtök | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Vámpírok pedig léteznek…

Vámpírok pedig léteznek…

Kisokos, ha támad az „energiavámpír"

Barátságos csevegéssel indul, ám egy szempillantás alatt minden bánatuk-bajuk, csalódásuk negatív élményük örvényében kavargunk már mi is. Alig telik el pár perc és már ükanyákig visszamenőleg tudjuk mennyi balsors üldözte a családjukat. Vannak alkalmak, mikor azzal kezdik, hogy „Jaj, hallom mi történt veled…” de mire válaszra nyitnánk a szánkat, azon nyomban a saját meséjükbe kezdenek. Mi pedig levertek, bágyadtak, fáradtak, mélabúsak leszünk, mintha csak valami járvány készülődne kitörni rajtunk. Mi ez az érzés? Semmi különleges, csupán egy „energiavámpír” kaparintott meg minket csápjaival. Miközben csak darálja-darálja kínszenvedései sorát (mintha egy takarmánydaráló monoton zúgását hallgatnánk), még részvétet is kelt: ő a született szerencsétlen, akinek soha semmi nem sikerül. Ilyenkor eszünkbe se jusson a magunk gondját megemlíteni, hisz az az övéhez képest úgyis pitiáner semmiség. Az energiavámpírt nem érdekli, hogy amíg kitálal, a hallgatóság teljesen elveszíti az élethez való ragaszkodását is. Nem vár reakciót az elmondottakra, a lényeg számára, hogy „ürítsen” lelki terheiből. Ne legyünk szemetesvödrök más lelki bajaira! Ha szeretnénk mondani valamit, vagy segíteni szeretnénk, de már látjuk, hogy ez lehetetlenség, mert szóhoz sem jutunk, akkor ne tépelődjünk sokat vámpírunk lelki bajain, hanem álljunk odébb. Próbáljunk meg minél kevesebb időt tölteni társaságukban, vagy ha már muszáj, ne kezdeményezzük a társalgást. Tartsunk tőle két lépés távolságot és keressük a mielőbbi egérutat. Jusson eszünkbe, hogy tettünk nem kegyetlen részvétlenség, hanem józan belátásból fakadó önvédelem. Ha már neki nem segíthetünk, legalább magunknak ne ártsunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Életmód

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban

Tevecsikó született a Szegedi Vadasparkban, a néhány napos állat felcseperedését a látogatók is figyelemmel kísérhetik a kifutóban - közölte az intézmény közösségi oldalán szombaton.

2024. Május 03. 17:39, péntek | Életmód

Kulka Jánost választották a nemzet színészének

Kulka János Kossuth- és Jászai Mari-díjas érdemes és kiváló művészt, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját választották a nemzet színészének - közölte honlapján a Nemzeti Színház pénteken.

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.