Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2013. Május 12. 19:59, vasárnap | Belföld
Forrás: Objektív hírügynökség

Változnak a dohánykereskedelem engedélyezésének szabályai

Változnak a dohánykereskedelem engedélyezésének szabályai

2013. július 1-jével jogszabályi változás miatt módosulnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok

2013. július 1-jével jogszabályi változás miatt módosulnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok. A fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről szóló 2012. évi CXXXIV. törvény (közismertebb nevén a Trafiktörvény) szerint változnak a dohánygyártmányok kiskereskedelmére vonatkozó engedélyezési szabályok. Ennek értelmében 2013. július 1-jét követően a dohánytermékek kiskereskedelme csak vámhatósági engedély birtokában végezhető. Ez nem egyenlő a koncessziós szerződés megkötésével, tehát a koncesszió elnyerésével önmagában még nem lehet dohányterméket beszerezni, illetve forgalmazni.

2013. május 1-je és 2013. június 30-a között a kereskedelmi tevékenységre vonatkozó általános szabályok betartása mellett lehetőség van a dohánybolt előzetes üzemeltetésére, amennyiben a dohánytermék-kiskereskedő – az egyébként 2013. július 1-jétől érvényes – vámhatósági engedélyét 2013. július 1-jét megelőzően (legkorábban 2013. május 1-jén) kézhez veszi. A dohánybolt előzetes üzemeltetésére a vámhatósági engedély birtokában is kizárólag akkor kerülhet sor, ha az engedéllyel rendelkező dohánytermék-kiskereskedő a dohánybolt előzetes üzemeltetésére irányuló szándékát az engedélyt kiadó vámhatóság felé bejelenti. A dohánybolt előzetes üzemeltetéséhez működési engedély nem szükséges.

Az engedélykérelem benyújtásához szükséges nyomtatványok, illetve további információk megtalálhatók a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapjának (www.nav.gov.hu) főoldalán, a „Trafiktörvény” menüpont alatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni