Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 31. 09:00, vasárnap | Belföld
Forrás: Máv Start Zrt.

Változik a vonatok közlekedési rendje hétfőtől

Változik a vonatok közlekedési rendje hétfőtől

Szeptember elsejétől ismét a megszokott vasúti közlekedési rend váltja fel a nyári menetrendet. Az utazók igényeihez, a kezdődő tanévhez igazodva a MÁV-START Zrt. fokozottan a hivatás- és a diákforgalom kiszolgálására koncentrál.

Szeptember elsejétől ismét a megszokott vasúti közlekedési rend váltja fel a nyári menetrendet. Az utazók igényeihez, a kezdődő tanévhez igazodva a MÁV-START Zrt. fokozottan a hivatás- és a diákforgalom kiszolgálására koncentrál.

A menetrend szeptember elsején életbe lépő (3-as számú) módosítása – az év közben jelzett utasforgalmi igényekhez alkalmazkodva – újabb eljutási lehetőségeket, jobban illeszkedő csatlakozásokat is biztosít.
A Balaton térségében a turisztikai forgalomra tekintettel nyáron jelentősen több járművet közlekedtetett a vasúttársaság, ezt az iskolai és hivatásforgalom időszakos csökkenése révén – egyéb időszakban máshol közlekedő – járművek átcsoportosításával biztosítottuk. Ezek a vasúti személykocsik, motorvonatok, mozdonyok szeptembertől folyamatosan állnak vissza az elővárosi illetve az ország más részeinek távolsági közlekedésébe, megerősítendő a munkába, iskolába járók kiszolgálását. Az ősz későbbi időszakában a MÁV-START új, kék-sárga színezésű FLIRT motorvonataiból is forgalomba állnak majd az első szerelvények a budapesti elővárosi vonalakon.
További menetrendi információkról a www.mav-start.hu honlapon található keresőben és a helyi tarifával hívható MÁVDIREKT vonalon, a 06 (40) 49-49-49-es telefonszámon is lehet tájékozódni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.