Városlista
2019. december 16, hétfő - Etelka

Hírek

2019. Augusztus 14. 08:57, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégén

Változik a vasúti menetrend a hosszú hétvégén

A pihenőnap-áthelyezés, illetve az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje.

Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható nagy utasforgalom miatt érdemes néhány nappal előbb megváltani a menetjegyeket – közölte a MÁV Zrt. közleményében.

A MÁV-Start a megnövekedett utasforgalom függvényében bizonyos, forgalmasabb InterCity vonatokat több kocsival közlekedteti. A lehetőségekhez mérten – az üzemképes kocsik felhasználásával – növelik meg a vonatszerelvények kocsimennyiségét, a helyjegy vásárlások figyelembevételével. A felkészülés és a megnövelt kapacitás ellenére – egyes népszerűbb utazási időpontokban – gyorsan megtelhetnek az InterCity vonatok, ezekre érdemes elővételben megvenni a menet- és helyjegyeket.

A helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai péntektől lesznek megtekinthetők a MÁV honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a MÁV-Start. Az utasok egy letölthető táblázatban megnézhetik, hogy hol tart a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltsága az egyes napokra vonatkozóan, és azt, hogy a kiválasztott induló járatra van-e még szabad hely – írták.

Címkék: MÁV Zrt., menetrend

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 15. 18:24, vasárnap | Helyi

Folytatódik az évszakhoz képest enyhe idő

Folytatódik az évszakhoz képest meleg idő, a hét első felében 15 fok körüli maximumok is lehetnek, csak néhol lehetnek mínuszok

2019. December 15. 18:14, vasárnap | Helyi

Ünnepelt Petőfiszállás, átadták az új tejfeldolgozó üzemet

December 2-án megkezdték a Szentkúti termékcsalád gyártását a Gazda-Tej Értékesítési Szövetkezet petőfiszállási feldolgozó üzemében.

2019. December 15. 17:51, vasárnap | Helyi

Idősek karácsonya

December 18-án, szerdán délután fél 5-kor rendezik meg az immár hagyományos idősek karácsonya ünnepséget a Göllesz Viktor Általános Iskola (volt Bajcsy iskola) tornatermében.

2019. December 15. 17:28, vasárnap | Helyi

Pihenőpark épült a Zöldmező lakótelep lakóinak

Kellemes pihenőparkkal és korszerű játszótérrel gyarapodott a Zöldmező lakótelep. Az új közösségi tér ünnepélyes átadására december 12-én került sor.