Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Június 04. 08:14, csütörtök | Helyi
Forrás: bacsmegye.hu

Változatlanok a klímavédelem céljai

Változatlanok a klímavédelem céljai

Az akcióterv keretében felszámolják az illegális hulladéktárolókat, megtisztulnak a folyók az illegális hulladéktól, valamint folytatódik a fásítási program is.

A kormánypártok az Országgyűlésben elfogadott határozat alapján megerősítették, hogy a klímavédelmi célok változatlanok a gazdaság és a munkahelyek védelme mellett - tartalmazza a Fidesz-frakció helyettes vezetőjének szerdai, az MTI-hez eljuttatott sajtónyilatkozata. Böröcz László közölte, továbbra is az a céljuk, hogy Magyarország 2050-re klímasemleges legyen, ám már 2030-ra Magyarország lehet a klímavédelem területén az Európai Unió legsikeresebb tagállama.

Ennek érdekében végre fogják hajtani a klímavédelmi akciótervet, ám az is fontos, hogy ne kockáztassuk a koronavírus-járvány miatt veszélybe került munkahelyeket - tette hozzá. Mint elmondta: éppen a munkahelyek védelme érdekében döntöttek úgy, hogy fél évvel elhalasztják az egyszer használatos műanyagok forgalmazásának betiltását.

Ugyanakkor az akcióterv keretében felszámolják az illegális hulladéktárolókat, megtisztulnak a folyók az illegális hulladéktól, folytatódik a fásítási program, a kormányzat támogatja az elektromos autók és buszok használatát, továbbá hatszorosára növekszik az ország naperőmű kapacitása - sorolta a politikus.

Végül hangsúlyozta, hogy a kormánypártok szerint a klímavédelem árát nem az emberekkel kell megfizettetni, nem szabad kockáztatni a munkahelyüket és a megélhetésüket. Továbbá a járvány károkozása után meg kell védeni a magyar gazdaság eredményeit - nyilatkozta Böröcz László.

Címkék: klímavédelem

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.