Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Április 01. 13:30, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Változások a Postánál: ezentúl egyszerűbb lesz a nyugdíjasok dolga

Változások a Postánál: ezentúl egyszerűbb lesz a nyugdíjasok dolga

Egyszerűsített meghatalmazással és ingyenes ismételt kézbesítéssel könnyíti a nyugdíjasok számára az utalványok kifizetését áprilistól a Magyar Posta.

A társaság döntött arról is, hogy a posták - minimális kivételtől eltekintve - legfeljebb 18 óráig lesznek nyitva hétköznaponként.

A járványhelyzetre és a kijárási korlátozásra való tekintettel a nyugdíjasok, mint veszélyeztett korúak védelme érdekében 2020. április 1-től visszavonásig a kézhezvételt megkönnyítő kézbesítési megoldásokat vezet be a Magyar Posta nyugdíjasok számára valamennyi utalványtípust érintően.

A változás szerint amennyiben az utalvány címzettje nyugdíjas és személyesen nem kívánja átvenni az utalvány összegét, élhet az egyszerűsített meghatalmazás lehetőségével, és megbízhatja a pénz átvételére akár a szomszédot vagy mást, aki iránt bizalommal van.

A meghatalmazás egyszeri alkalomra szól.

Ha a nyugdíjas nem tartózkodik otthon, akkor a kézbesítő értesítést hagy hátra, illetve az eseti egyszerűsített meghatalmazás nyomtatványt. Az értesítésen a Posta feltünteti annak a postahelynek a telefonszámát, ahol telefonon kérhető az ismételt kézbesítés, melynek külön díja ez esetben nincs. Az ismételt kézbesítéskor a címzett vagy az eseti meghatalmazott átveheti az összeget.

A Magyar Posta folyamatosan vizsgálja a posták forgalmát, terheltségét, és ennek alapján szűkíti 2020. április 2-tól visszavonásig egyes postái nyitvatartását. Hétköznap egységesen 18 órakor bezárnak a hosszabban nyitvatartó posták, ez alól kivétel: Budapesten három posta, amelyek 20 óráig várják az ügyfeleket, valamint a megyeszékhelyek szombaton nyitvatartó postái hétfőnként változatlan nyitvatartással üzemelnek majd.

A jelenleg is 18 óra előtt záró posták nyitvatartása nem változik.

(Fotó: MTI/Varga György)

Címkék: járványhelyzet, posta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.