Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Március 02. 08:00, vasárnap | Belföld
Forrás: - szerk. -

Válogathatunk az új autókban

Válogathatunk az új autókban

Hamarosan eljutnak a szalonokba az autógyárak tavaly év végén megszellőztetett újdonságai. Lesz miből válogatni az új kocsira vágyóknak!

A legtüzesebb!

Lamborghini Huracan
Az olaszországi Sant’Agata Bolognesében működő sportkocsigyár nyugalmazza eddigi belépőmodelljét a Gallardót, hogy helyét átvegye a legújabb fejlesztésük, a Lamborgini Huracan. A név kötelez mondhatnánk, hiszen a Huracan a tűz, a szél és a viharok maja istene, sőt ezt a nevet egy legendás spanyol bika is viselte. Az új „kisautó” V10-es motorja 610 lőerőt rejt, hivatalos bemutatója márciusban lesz Genfben.

A legnagyobb

Új Citroen Limuzin
A hatalmas kínai piac egyre fontosabb szerepet játszik a világ autógyárai számára is, ezért modelljeik kialakításánál igyekeznek kiszolgálni a helyi igényeket. Mivel a Citroen DS 5-ös ferde hátú, ötajtós kasztinval van jelen az európai piacon, a francia gyártó kénytelen volt egylépcsős hátú verziót építeni a kínaiaknak: így született meg a 17 cm-rel megnyújtott DS 5LS nevű prémiumautó, melyet márciustól szerezhetnek be a kínai cégvezetők és a tehetősebb vásárlók.

A nagyratörő

Crossoverben erősít a Nissan
Az előző szériával óriási sikert produkáló kompakt SUV, a Qashqai legújabb generációja februárban érkezett a márkakereskedésekbe és ezzel első tagja annak az öt új crossoverből álló sorozatnak, amellyel a japán márka 2016-ig elő kíván rukkolni. Nissan nem titkolt középtávú tervei szerint addigra a legnagyobb ázsiai gyártóvá akar fejlődni az európai piacon.

Luxus kicsiben

Jön a Mercedes C-osztály a nagytestvére tudásával.
A bálnamerci, azaz az S-osztály, autóipari technológiájához híven ismét magasra tette a lécet a Mercedes, azonban most a kettővel kisebb kategóriában induló újdonságban, a C-osztályban is elérhetővé teszi az eddig csak a luxuskategóriából ismert megoldásait. Ezek közé tartozik többek között az AirMaic felfüggesztés, vagy az alumíniumstruktúrára épülő – ezzel jelentős tömegcsökkenést eredményező – gyártás. A motorok mind Euro-6-os norma szerintiek, és elődjeiknél 20%-kal gazdaságosabbak.

Az „Év Autója” szavazás esélyesei 2014-ben:

  • BMW i3
  • Citroen C4 Picasso
  • Mazda3
  • Mercedes-Benz S-osztály
  • Peugeot 308
  • Skoda Octavia
  • Tesla Model S

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:28, szerda | Belföld

Egy budapesti iskolában is gyanús szagokat éreztek, nyomoz a rendőrség

Ismeretlen tettes ellen indított nyomozást a rendőrség a XXIII. kerületi Török Flóris Általános Iskolában szerda reggel történt tömeges rosszullétek miatt, amelyek előtt szúrós szag terjengett az épületben

2024. Április 24. 07:52, szerda | Belföld

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

A Fidesz-KDNP benyújtotta az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot - jelentette be a Fidesz frakcióvezetője kedden a Facebook-oldalán.