Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. Szeptember 26. 11:00, szombat | Életmód
Forrás: - Adrienn -

Valóban megfázhat a haj?

Valóban megfázhat a haj?

Különösen a téli hideg hónapokban foglalkoztat minket ez a kérdés, hiszen a reggeli rohanásban tusolás után nem mindig jut idő a haj teljes megszárítására.

Ilyenkor latolgatjuk, hogy nyomjunk a fejünkbe sapkát, vagy a kapucni alá rejtsük még kissé nyirkos tincseinket.
A hideg hatására a fedetlen fejbőrön reflex-szerű érösszehúzódás alakul ki, melynek tartós fennállása, vagy gyakori ismétlődése esetén hajhullás alakulhat ki. Tehát ha ezt figyelembe vesszük, akkor valóban megfázhat a haj. Télen a faggyútermelés csökkenése miatt a haj szárazabbá válik és emiatt törékennyé válik, ami szintén hajhullás formájában jelentkezik.
Viseljünk tehát télen sapkát, és használjunk rendszeresen a téli időszakban hajtápláló, regeneráló készítményeket. Vitaminban és tápláló olajokban gazdagabb hajápolókat válasszunk a hideg téli időszakban, mint nyáron, mikor a faggyútermelés intenzívebb a fejbőrünkön is.

Címkék: haj, hajhagyma, hideg, megfázás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 06:46, szerda | Életmód

Különleges holdkelte figyelhető meg az égbolton pénteken

Április 26-án különlegesen szép együttállás figyelhető meg az éjszakai égbolton, amelynek során a kelő Hold szoros közelségbe kerül az Antares csillaggal - közölte kedden a Svábhegyi Csillagvizsgáló.

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.