Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2014. Április 06. 19:48, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Választás 2014 - Kocsis: az exit poll alapján még bizakodóbbak vagyunk

Választás 2014 - Kocsis: az exit poll alapján még bizakodóbbak vagyunk

Az exit poll eredmények ismeretében "még bizakodóbbak vagyunk", de meg kell várni a végeredményt - jelentette ki Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója vasárnap, az országgyűlési választás hivatalos befejezését követően, este hét óra után tartott sajtótájékoztatóján, a Fidesz-KDNP eredményváró központjában, a budapesti Bálnában.

Megállapítása szerint a parlamenti választás összességében nyugodtan zajlott, az új választási rendszer jól vizsgázott, szabad és fair versenyt biztosított a jelölteknek és a jelölő szervezeteknek. Külön kitért arra, hogy a mozgássérült és a látássérült választóknak is könnyebb volt az idei voksolás.
A Fidesz kommunikációs igazgatója azt mondta: a mostani parlamenti választáson nagyságrendekkel kevesebb volt a jogsértés, mint a korábbiaknál.
A politikus átlagosnak minősítette a részvételi arányt, hozzátéve, hogy a végleges részvételi adatok csak később lesznek megismerhetők.
Kocsis Máté a pártszövetség nevében egyúttal köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett "a demokrácia ünnepén" határon innen és túl, valamint támogatóiknak, önkénteseiknek és a szavazás lebonyolításában részt vevőknek is.
A Nézőpont Intézet exit poll felmérése szerint a vasárnapi országgyűlési képviselő-választáson a Fidesz-KDNP-re a résztvevők 48 százaléka szavazott, a "kormányváltó összefogásra" 27 százalék, a Jobbikra 18 százalék, az LMP-re pedig 6 százalék.
Időközben a Fidesz-KDNP ferencvárosi eredményvárójába folyamatosan érkeznek a kormánypártok politikusai. Jelen van már mások mellett Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető, Selmeczi Gabriella, Hoppál Péter és Zsigó Róbert szóvivők, Rétvári Bence, a közigazgatási tárca államtitkára, Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár és Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat elnöke. A vendégek között van több határon túli magyar politikus is, így Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) új elnöke.

Címkék: választás 2014

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata