Városlista
2021. október 18, hétfő - Lukács

Hírek

2011. November 12. 14:44, szombat | Külföld
Forrás: mno.hu/MTI - Fotó: Reuters

Választ vár Irántól Hillary Clinton

Választ vár Irántól Hillary Clinton

Iránnak mielőbb választ kell adnia a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség által megfogalmazott „komoly aggodalmakra”, hogy Teherán láthatólag atombomba-technológia kidolgozásán fáradozik.

Jelentette ki Honoluluban szombaton Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

A Hawaii-szigetek fővárosában tartják szombat-vasárnap az Ázsiai–csendes-óceáni Gazdasági Fórum csúcsértekezletét 21 ország vezetőinek a részvételével. A csúcson Barack Obama amerikai elnök az alkalmat kihasználva kétoldalú megbeszélést tart Dmitrij Medvegyev orosz és Hu Csin-tao kínai elnökkel.

Clinton a csúcsot megelőző miniszteri tanácskozás után nyilatkozott újságíróknak Honoluluban, hangsúlyozva: Iránnak válaszolnia kell a közeli napokban az ENSZ nukleáris felügyelő testületének jelentésében felvetett „súlyos kérdésekre”.

A NAÜ keddi jelentése szerint „Irán nukleáris robbanószerkezet kifejlesztése céljából végzett tevékenységet”, amely „2003 végéig rendszerbe illesztett program keretében zajlott, és bizonyos része ma is folyhat”. Ehhez Irán egy „titkos nukleáris hálózat” segítségét élvezte, amelytől adatokat és dokumentációt vásárolt.

Az amerikai külügyminiszter emellett újólag lemondásra szólította fel Bassár el-Aszad szíriai elnököt, és a rendszerellenes tüntetők elleni erőszakos megtorlások beszüntetését követelte.

Címkék: Hillary Clinton, Irán, NAÜ

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 18. 18:14, hétfő | Külföld

Több mint 1 milliárd adag oltóanyagot exportált világszerte az EU

Az Európai Unió több mint 1 milliárd adag koronavírus elleni vakcinát exportált világszerte az elmúlt tíz hónapban - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn.

2021. Október 18. 15:00, hétfő | Külföld

Tagadja a hiperszonikus rakétával végzett kísérletet Peking

Tagadta a kínai külügyminisztérium hétfőn a Financial Times értesülését, miszerint augusztusban hiperszonikus hadászati rakétát teszteltek.

2021. Október 18. 13:06, hétfő | Külföld

Romániában 1900 beteg várja, hogy a kórházakban ágy szabaduljon fel számukra

Romániában több mint 1900 koronavírusos beteg várja a kórházak betegfelvételi osztályain, hogy ágy szabaduljon fel számukra

2021. Október 18. 08:10, hétfő | Külföld

A fertőzöttek száma 240,7 millió, a halálos áldozatoké 4,89 millió a világon

A világon 240 665 365 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 4 898 487 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint hétfő reggeli adatai szerint.