Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 04. 12:56, szerda | Helyi
Forrás: hirado.hu

Valaki hamisít - Ellenőrzik az összes magyarországi mézfeldolgozót és kereskedőt

Valaki hamisít - Ellenőrzik az összes magyarországi mézfeldolgozót és kereskedőt

Ki kell állni a minőségi magyar méz mellett - jelentette ki az élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár, országos főállatorvos szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bognár Lajos elmondta: hétfőn utasítást adtak az összes magyarországi mézfeldolgozó ellenőrzésére, és a kereskedelemből is mintát vesznek, hogy megállapítsák, mely mézek hamisak. Hozzátette: vannak kevert mézek is, ezeken feltüntették, hogy az Európai Unión kívülről származó összetevőt tartalmaznak, ami biztosan kínai méz.

Az országos főállatorvos kiemelte, hogy kereskedelmi forgalomban nem érkezett méz Kínából Magyarországra. Mivel a kínai méz összetétele nem ismert, ezért nem lehet tudni, hogy a hamis és kevert mézek károsak-e az egészségre. A hamisítás ellen viszont mindenképpen fel kell lépni - hangsúlyozta.

A fogyasztók számára az a legfontosabb, hogy vásárláskor alaposan nézzék meg a mézek jelöléseit, és lehetőleg ne válasszanak olyan terméket, amely az unión kívülről származó összetevőt is tartalmaz. Így kiszűrhetők a kevert mézek. A csalás ellen a vásárló nem tehet semmit, azonban a hatóság feladata éppen az, hogy az ilyen esetekben fellépjen - mondta az országos főállatorvos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.