Városlista
2021. december 7, kedd - Ambrus

Hírek

2016. Február 01. 07:44, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Vagyonnyilatkozatok - Ingatlanokat adtak, vettek a kormánytagok

Vagyonnyilatkozatok - Ingatlanokat adtak, vettek a kormánytagok

Ismét gyarapítja ingatlanvagyonát 2015-ös vagyonnyilatkozata szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, míg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter eladta egyik dunakeszi házát,

amelyből csökkentette szülei felé fennálló tartozását. Simicskó István honvédelmi miniszter szintén értékesített egy lakást, de növelte értékpapírjainak mennyiségét.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ingatlanvagyona nem változott, továbbra is két II. kerületi ingatlan felét, valamint egy balatonfenyvesi üdülő haszonélvezeti jogát birtokolja, értékesebb ingóságai között antik bútorait említi. Egymillió forintja van készpénzben, és 1,25 millió forintnyi pénzkövetelése.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter ismét gyarapítja ingatlanvagyonát: folyamatban van egy 6 hektáros erdő megvásárlása, ahogy egy másik 16 hektáros területé is, amelyet szántóként, erdőként és legelőként tüntet fel. Továbbra is felerészben tulajdonolja hódmezővásárhelyi házát, és megvan a 11 szántója, kettőnek pedig haszonélvezője, ahogy két erdőnek, egy legelőnek, egy töltésnek és egy művelés alól kivett mocsárnak is.

Lázár János a kötvényei értékét 42 millió forintra növelte az egy évvel korábbi 34 millió forintról, életbiztosítása továbbra is 6,8 millió forintot, törzsrészvényei pedig 6 millió forintot érnek. Megmaradt 45 millió forintos banki hitele, ahogy magánszemélyekkel szembeni tartozása is 36 millió, az egy évvel korábbihoz hasonlóan.

Földbérleti díjból, előlegből és osztalékból bruttó 8 millió forintos bevétele származott tavaly.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter már csak egy dunakeszi házzal rendelkezik, a 334 négyzetméteres lakóterű ingatlanával, míg a korábban szerepeltetett 140 négyzetméteres társasházi lakás idén már nincs a nyilatkozatában. Megtartotta ugyanakkor tulajdonrészét három balatonedericsi és egy győri ingatlanban.

A külgazdasági és külügyminiszter értékpapírban szűk 630 ezer forintot tart, mintegy hatszor annyit, mint egy éve, biztosítási eszközalapban tartott pénzét viszont tovább csökkentette, a tavalyi 2,8 millióról 421 ezer forintra.

Pénzintézeti számlakövetelése némileg nőtt 1,8 millió forintra, szüleivel szemben pedig 45 millióról 30 millió forintra csökkentette tartozását, a dunakeszi ingatlaneladásnak köszönhetően.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter továbbra is résztulajdonos két II. kerületi lakóházban, ahogy két karcagi telke is megmaradt. Államkötvény-vagyonát viszont 3,1 millió forintra növelte 800 ezerről, 1,1 millió forintért pedig befektetési jegyet vásárolt. Készpénzt nem tüntetett fel idén a bevallásában, holott tavaly másfél millió forintról számolt be ezen a soron. Jelzáloghitelét 6,77 millió forintra csökkentette 7 millióról.

A fejlesztési minisztériumot vezető Seszták Miklós megtartotta három kisvárdai ingatlanát, amelyek mellett birtokol még egy budapesti, XIII. kerületi lakást, míg egy továbbinak felerészben haszonélvezője.

A tárcavezető 19 millió forintnyi készpénzvagyont tüntetett fel a bevallásban - tavaly ennek értéke 20 millió volt -, pénzintézeti számlakövetelése viszont mintegy 32 millió forinttal 213 millió forintra emelkedett. Az egyéb pénzkövetelése - 3 millióval - 3 millió forintra csökkent.

A miniszter tovább csökkentette a magánszemélyek felé fennálló tartozását, 3 millió forintra.

A tárcavezetőnek ügyvédi tevékenységből, illetve ügyvédi irodai osztalékból tavaly összesen csaknem 36 millió forint bevétele volt.

Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének ingatlanvagyontárgyai között továbbra is szerepel egy XIII. kerületi lakás, de a három bükkszentkereszti ingatlana mellé 2015-ben vásárolt még egy beépítetlen területet a településen. Csökkent ugyanakkor a miniszter megtakarítása mind forintban, mind euróban. Előbbi 4,4 millió forint, szemben a korábbi 10 millióval, míg euróban lévő pénze 30 ezerrel csökkent, 21 ezerre.

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter ingatlanvagyona nem változott, ahogy megtartotta Toyota Corolláját is. Továbbra is Karcagon birtokol egy családi házat és szántókat, a budapesti IX. kerületben pedig egy lakást. Takarékbetétben 1 millió forintot tart a miniszter, míg tavaly 2,3 millió forintot.

Simicskó István honvédelmi miniszter egyáltalán nem tüntetett fel ingatlanvagyont a nyilatkozatában, míg egy éve szerepeltett abban egy siófoki garzonlakást. Van viszont egy Ford Focusa, és megtartotta 19,5 millió forintot érő kincstárjegyét. Magyar államkötvénybe 13,5 millió forintot fektetett, OTP Prémium pénzpiaci befektetésbe pedig 20 millió forintot. Takarékbetétben elhelyezett megtakarítását jelentősen csökkentette: 25 millióról 7 millió forintra.

A miniszter oktatói tevékenységéért 160 ezer forintot kapott.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda élén álló Rogán Antal vagyonnyilatkozatában továbbra is szerepel II. kerületi lakása, ahogyan egy 40 négyzetméter körüli teremgarázs és tároló is. Megtartotta balatonlellei üdülőjét, valamint szakonyfalui erdőjét és egyéb itt örökölt ingatlanjait. A politikusnál tartós bérletben van egy A3-as Audi.

Hárommillió forinttal csökkent Rogán Antal takarékbetét-állománya, ami most mintegy félmilliót tesz ki. Kevesebb lett, bő egymillió forinttal a banki tartozása, ami így szűk 29 millió forintnyi. Magánszemélyeknek a tavalyinál némileg kevesebbel, 15,2 millió forinttal tartozik.

A parlamenti képviselői mandátummal nem rendelkező két miniszter, Pintér Sándor belügy- és Trócsányi László igazságügyi miniszter még nem frissítette vagyonnyilatkozatát a kormány honlapján.

Az országgyűlési törvény szerint a képviselőknek a megbízatásukat követő harminc napon belül, majd azután minden évben január 31-ig kell vagyonnyilatkozatot tenniük.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 07. 15:00, kedd | Belföld

Körözési toplistás bűnözőt fogtak el Gyöngyösön

Magyarország ötven legkeresettebb bűnözőjének egyikét fogták el Gyöngyösön - tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden az MTI-t.

2021. December 07. 12:00, kedd | Belföld

Engedély nélkül tartott fegyvereket a gyenesdiási lövöldöző

Több fegyvert és lőszereket tartott engedély nélkül otthonában az a férfi, aki hétfő este több lövéssel megsebesítette feleségét, majd végzett magával

2021. December 07. 09:39, kedd | Belföld

Meghalt 224 beteg, 4311 új fertőzöttet találtak Magyarországon

Meghalt 224, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 4311 koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedden,

2021. December 07. 08:34, kedd | Belföld

Rálőtt a feleségére, majd végzett magával egy férfi

Súlyosan megsérült egy nő hétfő délután Gyenesdiáson, miután többször is rálőtt a férje, aki később végzett magával - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.