Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 11. 17:03, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Vádat emeltek egy rendőrök elől elmenekülő embercsempész ellen

Vádat emeltek egy rendőrök elől elmenekülő embercsempész ellen

Vádat emeltek egy szerb embercsempész ellen, aki februárban elmenekült az őt igazoltatni akaró rendőrök elől, de másnap elfogták - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a letartóztatásban lévő szerb férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolják.

A férfi február 18-án Röszkénél érkezett Magyarországra, majd Klárafalva külterületére hajtott, ahol autójába fölvett négy magát szír és két magát egyiptomi állampolgárnak valló határsértőt. Utasait a vádlott megbízói juttatták át a román-magyar zöldhatáron. Röviddel az elindulást után a rendőrök ellenőrizni akarták a vádlott által vezetett autót, de a férfi nem állt meg nekik, hanem nagy sebességgel tovább hajtott, majd kitette a járműből utasait, és Tompánál elhagyta az országot.

A nyomozóknak sikerült azonosítani a vádlottat, és másnap, amikor ismét Magyarországra érkezett, elfogták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.