Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2014. November 12. 13:52, szerda | Kék hírek
Forrás: MTI

Vádat emeltek egy járdánházi nő ellen, aki méhtámadást idézett elő

Vádat emeltek egy járdánházi nő ellen, aki méhtámadást idézett elő

Megvadult méhek majdnem halálra csíptek egy idős férfit Járdánházán, az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja a méhtámadást előidéző 83 éves asszonyt - tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szerdán az MTI-t.

Az eset még tavaly nyáron történt, akkor egy anaphylaxiás sokk (súlyos allergiás reakció) miatt életveszélyes állapotban lévő férfit - akin nagyon sok méhcsípés volt - vittek a mentők az ózdi kórházba, ahol az idős ember életét intenzív terápiával sikerült megmenteni - közölték.
Az idős férfi ismerőse kérésére érkezett a vádlott asszony szomszédjába, hogy ott, a két telek határán lévő fákon megtelepedett méheket befogja. Méhészruhába öltözött, elkezdte begyűjteni a rovarokat, vízzel lespriccelte, majd vödörbe seperte őket.
Munkáját saját portájáról figyelte a nő, aki haragban állt szomszédjával. Seprűjével többször rácsapott a kerítésre, amitől a méhraj felbolydult, a megvadult rovarok nagy része "ráesett" a méhész kalapjára és ruházatára, majd bejutott a kalap és a ruházat alá.
Az ügyben az ügyészség felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

Címkék: bűncselekmény

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 12:00, szombat | Kék hírek

Harmincmillió forint értékű csempészcigarettát találtak Újkenézen

Elfogtak egy 39 éves újkenézi férfit, akinek a házában több mint 31 millió forint értékű csempészcigarettát talált a rendőrség és az adóhatóság

2021. Június 18. 18:12, péntek | Kék hírek

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vettek egy rendőri vezetőt

Korrupciógyanú miatt őrizetbe vett a Központi Nyomozó Főügyészség egy rendőri gazdasági vezetőt - tájékoztatta a szervezet vezetője pénteken az MTI-t.

2021. Június 18. 08:00, péntek | Kék hírek

Gyilkossággal fenyegetőzve zsarolt pénzt egy zalai pár

Gyilkossággal fenyegetőzve, álnév mögé bújva zsarolt ki pénzt ismerősüktől egy zalai nő és a párja, akik két-két év felfüggesztett börtönbüntetést kaptak

2021. Június 17. 14:09, csütörtök | Kék hírek

Fegyházbüntetést szabott ki a bíróság két, tizenéveseket kirabló férfira

Három rendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettében, illetve annak kísérletében, valamint kényszerítés bűntettében bűnösnek mondott ki és fegyházbüntetésre ítélt két férfit a Szombathelyi Járásbíróság