Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2011. Szeptember 07. 07:37, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Uzsorások rendőrkézen: anya és fia került rács mögé

Uzsorások rendőrkézen: anya és fia került rács mögé

Egy 36 éves nőt és 19 éves fiát vette őrizetbe a rendőrség uzsora-bűncselekmény miatt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rétközbercsen - értesült a HavariaPress.

A nyomozás adatai szerint az anya és fia 2010-től kezdődően több alkalommal adott kölcsön pénzt két rétközbercsi családnak. Az uzsorások a nehéz körülmények között élő családok rászorult helyzetét kihasználva olyan szóbeli megállapodást kötött a sértettekkel, hogy a kölcsönként kapott pénz dupláját voltak kötelesek visszaadni. A családok tagjait a kamatos pénz fizetésével súlyos nélkülözésnek tették ki, valamint a kölcsönök behajtása érdekében többször veréssel fenyegették meg. A két gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, valamint kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. (pr)

Címkék: nyomozás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 26. 09:06, vasárnap | Kék hírek

Főügyészség: szülei után egy rendőrt is meg akart ölni a pénteken elfogott férfi

Elfogásakor a vele szemben intézkedő rendőrt is meg akarta ölni az a férfi, aki május 24-dikét megelőző napokban megölte idős szüleit Budapesten, IV. kerületi lakásukban

2024. Május 24. 09:45, péntek | Kék hírek

Közel 9000 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak egy bolgár furgonban

Közel kilencezer doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 20 liter ismeretlen eredetű alkoholos italt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy bolgár furgonban, amit az M43-as autópályán ellenőriztek.

2024. Május 22. 07:34, szerda | Kék hírek

Hollandiában rekordszámú droglabort számoltak fel tavaly

A holland rendőrség rekordszámú, 151 droglabort számolt fel tavaly, szemben a 2022-ben fellelt valamivel több mint százzal, ugyanakkor kevesebb marihuánaültetvényt találtak, mint a megelőző évben

2024. Május 16. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron

Holtan találtak egy fiatal nőt és egy gyermeket Kapuváron, egy családi házban szerdán kora délután.