Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Szeptember 30. 15:58, hétfő | Belföld
Forrás: Alfahír

Utolsó nap a Vidám Parkban

Utolsó nap a Vidám Parkban

Vasárnap dübörgött a zene, kígyóztak a sorok a budapesti Vidám Parkban, de mindenkit áthatott az érzés: ez az utolsó nap.

A Blikk riportja szerint többen elkeseredettek, volt aki azt bánta, hogy a gyereke soha nem fogja látni, volt akit a sírás kerülgetett és az ott dolgozókat sajnálta.

A területen az 1830-as évektől vurstli, majd 1913 óta az elegáns angol park fogadta a látogatókat. E kettő egyesítésével jött létre a Budapesti Vidám Park 1950-ben. A játékok száma 1956-ra elérte a 65-öt, ami kétmillió embert vonzott. Az első hullámvölgy 1967-re érte el az intézményt. A játékok annyira elöregedtek, hogy a teljes felújítás 100 millió forintba került volna, ezért az állam úgy döntött, önállósítja a parkot –írta a lap.

Az elmaradó látogatókat a következő években a külföldi játékokkal csábították vissza: a dodzsem és a játékterem hatalmas siker volt. Az ezredfordulón aztán olyan új generációs játékok érkeztek, mint az átfordulós hullámvasút, a Looping Star. A komplexum 2005-ben elnyerte a Pony-díjat, a legrangosabb szakmai elismerést, de 2008-tól újra a lejtőre került. A Fővárosi Közgyűlés ezért tavaly novemberben bezáratta.

A döntés értelmében a játékok közül csak azok maradhatnak, amelyek műemléki védettség alatt állnak. Ilyen például az 1906-ban épült körhinta, az 1912-ben kialakított barlangvasút vagy az 1922-es hullámvasút és a mesecsónak. Az állatok fokozatosan vehetik birtokukba a 6,5 hektáros területet, ahol 2017-ig egy meseparkot és egy szubtrópusi élményparkot építenének.

Losonczy Pál, a Jobbik fővárosi frakcióvezetője korábban portálunknak elmondta, korábban is kifejtették azt a véleményüket, hogy az Állatkert területének növelésével értenek egyet. Többször tárgyaltak a Fővárosi Növény- és Állatkert vezetőjével arról, hogy a Vidám Park műemlék jellegű eszközeit tartsák meg a bővítés során - mondta el a politikus. A tervezett építmények, újítások úgy gondoljuk - mondta a Jobbik fővárosi frakcióvezetője - megfelelnek a mai kor igényeinek, ugyanakkor megmaradnak a Vidám Park azon elemei, melyet semmiképp nem szabad az enyészetnek hagyni. Losonczy Pál úgy véli, az Állatkert bővítésével Európa egyik, ha nem a legszebb parkja alakulhatna ki.

Forrás:
Blikk
Alfahír

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő