Városlista
2020. augusztus 7, péntek - Ibolya

Hírek

2020. Július 10. 12:46, péntek | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

Utoljára még elbúcsúztak a félegyházi vágóhídra vitt állatoktól

Utoljára még elbúcsúztak a félegyházi vágóhídra vitt állatoktól

Ma (július 10-én) transzparensekkel vonultak fel a Hungary Animal Save Mozgalom aktivistái a kiskunfélegyházi Hungary-Meat vágóhíd előtt.

A délelőtti megmozduláson számos budapesti - de közöttük félegyházi és egyéb városokból érkező fiatal - táblákkal a kezében hirdette a haszonállatok élethez való jogát.

- A legfőbb célunk a figyelemfelkeltés. Azt szeretnénk elérni, hogy a táblákon szereplő üzenetünk minél több emberhez eljusson – nyilatkozta lapunknak Gyetkó Adrienn a mozgalom egyik budapesti aktivistája, akitől azt is megtudtuk, hogy a Save Mozgalom egy nemzetközi mozgalom, amely olyan csoportokból áll, akik a sertések, csirkék, szarvasmarhák és egyéb vágásra tenyésztett állatok vágóhídra kerülése előtt még utoljára elbúcsúznak tőlük és megörökítik őket. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a „haszonállatok” helyzetére, hogy segítsenek az embereknek vegánná válniuk, és hogy tömegbázist építsenek az állatjogi mozgalomnak.

A Save Mozgalom a Toronto Pig Save 2010-es megalakulásával kezdődött 2010 decemberében. Ma már több, mint 200 csoportja van Kanadában, az USÁ-ban, Nagy-Britanniában, Írországban, Ausztráliában, Európában, Hong Kong-ban és Dél-Amerikában.

Mint ahogy azt Adrienntől megtudtuk, a kiskunfélegyházi vágóhíddal jó kapcsolatban vannak. Bejelentették békés „tüntetési” szándékukat és a cég vezetői tudják, hogy reggeltől egészen 13 óráig az üzem kapuja mellett fogják várni az érkező kamionokat, hogy elbúcsúzhassanak a vágásra hozott állatoktól.

A megmozdulás nem egyedi eset, a lelkes csapat nemrégiben Cegléden és Mohácson is járt.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 07. 14:36, péntek | Helyi

Állásbörze Kiskunfélegyházán

2020. augusztus 11-én, kedden 11 órától állásbörze és munkaerőpiaci tanácsadás lesz Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Művelődési Központban.

2020. Augusztus 07. 13:15, péntek | Helyi

Bácsmegyében még várják a jelentkezőket iskolaőrnek

Megkezdődött az iskolaőrök felkészítése - közölte a rendőrség szerdán a honlapján, hozzátéve: a fővárosban és több megyében továbbra is várják a jelentkezőket.

2020. Augusztus 07. 13:14, péntek | Helyi

Mégis elmarad a Kurultaj

A magyar kormányzat és a szakhatóságok kérésére hosszas mérlegelés után, a szervezők meghozták azt a döntést, amely értelmében a 2020. évi Kurultaj - Magyar Törzsi Gyűlés megtartásáról lemondtak.

2020. Augusztus 07. 10:37, péntek | Helyi

Horrorkaravánt szűrtek ki a rendőrök

Autószállító tréler vontatott egy másik autószállító trélert az M5-ös autópálya Csongrád-Csanád megyei szakaszán. A rendőrök intézkedtek.