Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Július 10. 12:46, péntek | Helyi
Forrás: Fábián Adrienn

Utoljára még elbúcsúztak a félegyházi vágóhídra vitt állatoktól

Utoljára még elbúcsúztak a félegyházi vágóhídra vitt állatoktól

Ma (július 10-én) transzparensekkel vonultak fel a Hungary Animal Save Mozgalom aktivistái a kiskunfélegyházi Hungary-Meat vágóhíd előtt.

A délelőtti megmozduláson számos budapesti - de közöttük félegyházi és egyéb városokból érkező fiatal - táblákkal a kezében hirdette a haszonállatok élethez való jogát.

- A legfőbb célunk a figyelemfelkeltés. Azt szeretnénk elérni, hogy a táblákon szereplő üzenetünk minél több emberhez eljusson – nyilatkozta lapunknak Gyetkó Adrienn a mozgalom egyik budapesti aktivistája, akitől azt is megtudtuk, hogy a Save Mozgalom egy nemzetközi mozgalom, amely olyan csoportokból áll, akik a sertések, csirkék, szarvasmarhák és egyéb vágásra tenyésztett állatok vágóhídra kerülése előtt még utoljára elbúcsúznak tőlük és megörökítik őket. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a „haszonállatok” helyzetére, hogy segítsenek az embereknek vegánná válniuk, és hogy tömegbázist építsenek az állatjogi mozgalomnak.

A Save Mozgalom a Toronto Pig Save 2010-es megalakulásával kezdődött 2010 decemberében. Ma már több, mint 200 csoportja van Kanadában, az USÁ-ban, Nagy-Britanniában, Írországban, Ausztráliában, Európában, Hong Kong-ban és Dél-Amerikában.

Mint ahogy azt Adrienntől megtudtuk, a kiskunfélegyházi vágóhíddal jó kapcsolatban vannak. Bejelentették békés „tüntetési” szándékukat és a cég vezetői tudják, hogy reggeltől egészen 13 óráig az üzem kapuja mellett fogják várni az érkező kamionokat, hogy elbúcsúzhassanak a vágásra hozott állatoktól.

A megmozdulás nem egyedi eset, a lelkes csapat nemrégiben Cegléden és Mohácson is járt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit