Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Szeptember 22. 13:05, péntek | Helyi sport

Út az ismeretlenbe a Koppány Íjászoknál

Út az ismeretlenbe a Koppány Íjászoknál

Ópusztaszeren 2023. szeptember 16-17-én szervezte a Magyar Íjász Szövetség a és távcéllövő Nemzeti és Országos Bajnokságot.

Mivel ezek a műfajok a Turul Koppány Íjászaitól távol állnak, ezért az indulók száma is szerény volt részünkről. Két ember vállalta be a megmérettetést és utaztak el a versenyre.
Fekete Boglárka, aki a korosztálya szinte összes címeit korábban már begyűjtötte (VB, EB, OB) ezért kis motivációhiányos idő után 22-ben újult erővel csatlakozott a Koppányokhoz. Bogika akkor csigás íjjal próbálkozott. Pár hónap közös munka után nagy fejlődésen esett át, de kisebb ráhatással, győzött a hagyomány! Visszatért a vadászíjához. Bogika egy kiegyensúlyozott, intelligens, céltudatos ifjú hölgy, akinek tervei vannak a sportban és tervei vannak az életben. Célkitűzése az íjászatban ismét a legjobbak közé tartozni és a Mesteríjász minősítési cím megszerzése. Ennek a célnak nagyon nehéz feltételei vannak, de ismerve Őt, meg fog küzdeni érte! Első lépés a távcéllövő OB volt.
A szép környezetben, jó társaságban megszervezett verseny, csak segítette a cél elérését. Eredménylapját áttekintve is megállapíthatom, hogy szédületes ügyességgel vette az akadályokat hiszen 140 méteren célt találni nem kis kihívás! Tapasztalatból mondom.
Több felnőtt bajnokot is maga mögé utasítva a Vadászíj Ifjúsági Lány kategóriában 281 ponttal az első helyen végzett! Így Országos Bajnoki címet szerzett! Valamint első osztályú íjász minősítést ért el, ami fontosabb volt ezesetben, mint a helyezés száma. Eredményét figyelembevéve nem kis teljesítmény, hogy az összesített női mezőnyben is a 3. lett. Ezúton is gratulálok és a céljai eléréséhez további sok közös munkánk lesz, de megcsináljuk!

Megjegyzem, erőn felüli szülői támogatást kap, sok időt, energiát és pénzt áldoznak Bogika íjász útjára. Netán valaki a cikket olvasva, indíttatást érezne arra, hogy az íjcsere tervét támogassa segítse, az hatalmas segítség lenne az egyesületnek és a Fekete családnak is. Örömmel vennénk, ha az egyesület tulajdonába valaki felvállalna egy ilyen íj megvételét, amíg Bogika az íjjal versenyezne, addig használná, majd később átadná az egyesület a következő tehetségnek. Egy ilyen íj 180.000 Ft + hozzá a vesszők. Várjuk azt a szponzort, aki ezt megengedheti magának. Előre is köszönjük.

A férfiak közt Balanyi Sándor vállalta az ismeretlen út megtételét. Sanyinak sincs szégyellnivalója hiszen a felnőtt férfiak közt bejutott a döntőbe, ahol végül a 6. helyet szerezte meg!

Mindkettőjüknek gratulálok az elért eredményhez és köszönöm a fáradtságukat, hiszen ezzel is öregbítették Kiskunfélegyháza város és a Turul Koppány IHSE hírnevét!

Dinnyés Gyula
Koppányíjász
Kiskunfélegyháza

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 21:32, péntek | Helyi sport

Koppányok versenyei talpon és lóról

2024. június 8-án a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sportegyesület tagjai Domaszéken versenyeztek a Déli Farkasok által szervezett, MISZ-DAR Történelmi Versenysorozat 3. fordulóján.

2024. Június 12. 18:25, szerda | Helyi sport

Spartan hétvége - 2 nap - 36 km – 75 akadály

A június 08-09-i hétvégén Csattogó Völgy (Verőce) adott otthont a SPARTAN nemzetközi versenysorozat következő állomásának, mely egyben TRIFECTA WEEKEND is volt.

2024. Június 05. 21:15, szerda | Helyi sport

Versenyzéssel indul a nyár a Koppányoknál

2024. június 01-és Tatán versenyeztek a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület íjászai.

2024. Június 03. 13:50, hétfő | Helyi sport

Magyar bajnoki sikerek birkózásban

Rendkívüli sikereket értek el a Kiskunfélegyházi Birkózó SE versenyzői az elmúlt hónapban.