Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2023. Június 06. 13:40, kedd | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepélyesen átadták a posta melletti óriás falfestményt

Ünnepélyesen átadták a posta melletti óriás falfestményt

Városunk új, grandiózus falfestménye a nagyposta melletti parkolóban található.

Az alkotás ünnepélyes átadására – melyen a nemzeti színű szalagot Balla László alpolgármester és Csányi József polgármester vágta át – június 5-én került sor.

- Hét évvel ezelőtt, mikor megálmodtuk, hogy szeretnénk a város közepén egy parkolót, akkor még csak arra koncentráltunk, hogy a piac, a zeneiskola és a posta környékén a személygépkocsik részére több parkolóhelyet tudjunk biztosítani. Akkor az még eszünkbe sem jutott, hogy esetlegesen a város kulturális örökségéhez is hozzá tudunk tenni – nyilatkozta lapunknak az ünnepélyes átadáson Csányi József polgármester.

- A parkoló elkészülése után szembesültünk azzal, hogy egy olyan nagy tűzfal található a parkoló oldalában, ami szinte kínálja a lehetőséget egy olyan alkotás megvalósítására, ami a város színvonalát emeli, és egyben hozzátesz a parkoló megjelenéséhez, különlegessé, egyedivé varázsolja azt. Abban mindannyian biztosak voltunk, hogy mindenképpen Félegyházához köthetőnek kell lennie a falfelületen megjelenő képnek – mesélt a részletekről Csányi József, aki arról is beszélt, hogy ez már a második olyan falfestmény, ami a város múltját és jelenét megörökíti.

Az első a Constantinum Intézmény sportcsarnokának falán ékeskedik és az 1900-as évekbeli városházát és a város főutcáját ábrázolja. A most átadásra kerülő alkotáson – mely egy fénykép alapján rekonstruált falfestmény - pedig jelen állapotában láthatjuk a városházát. Az ötletgazda Rosta Ferenc alpolgármester volt és a munka kreatív része is őt dicséri, a kivitelezést pedig a Színes Város Csoport szakembereinek köszönhetjük.

Balla László alpolgármester az ünnepélyes átadáson köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a munkálatokban és azoknak is, akik türelemmel viselték ezt a két-három hetet. Büszkén osztotta meg kikindai vendégeink véleményét, akik ámulattal tekintettek az alkotásra, sőt még a kivitelező elérhetőségét is elkérték.

- Amikor közzétettük az első fotókat a falfestményről a közösségi médiában, többen úgy nyilatkoztak, hihetetlenül látványos és nem is gondolták, hogy egy tűzfalból ilyen szép dolgokat ki lehet hozni – tette hozzá örömmel Balla László alpolgármester.

(Fotó: Fantoly Márton / Félegyházi Közlöny)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 11:18, csütörtök | Helyi

Lakóház gyulladt ki Kiskunfélegyházán

A Pintér dűlő közelében égő épülethez a kiskunfélegyházi hivatásos tűzoltók vonultak.

2024. Június 13. 10:35, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Június 12. 13:07, szerda | Helyi

Csányi József polgármester kihirdette a választás hivatalos eredményét

2024. június 9-én helyhatósági választásokat tartottak illetve ugyanezen időpontban az európai parlamenti listákra is lehetett szavazni.

2024. Június 12. 08:14, szerda | Helyi

Külföldi nyaralásból ezért ne hozz haza növényeket

Az Európai Unión kívüli nyaralásból soha ne hozz haza növényeket, virágokat, magokat, gyümölcsöket vagy zöldségeket