Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. December 02. 07:31, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az adventi időszak Félegyházán (videoval)

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az adventi időszak Félegyházán (videoval)

December 1-jén 17 órakor az Ótemplom előtt Csányi József polgármester nyitotta meg az adventi forgatagot, mellyel hivatalosan is kezdetét vette az ünnepvárás időszaka városunkban.

Többen is láthatták, milyen hangyaszorgalommal és odaadó szívvel ékesítették városunkat ezen a héten a polgármesteri hivatal dolgozói - és sok más segítő - még az ömlő esőben is. Szerdán ünneplőbe öltözött a városlakók közös karácsonyfája, felállították az adventi koszorút, a terek díszkivilágítást kaptak és számos karácsonyi motívum jelent meg közösségi találkozóink színhelyein. Idén egy óriáskerék és egy kisvasút is színesíti az adventi készülődést, melyek a könyvtár mögötti parkolóban kaptak helyet. Emellett a gyerekek barátaikkal és szüleikkel külön karácsonyfát díszíthettek fel az Ótemplom előtti téren pénteken késő délután.

Míg a gyerekek a labirintus közepén álló karácsonyfát közösen ékesítették barátaikkal, családtagjaikkal, addig Keresztes Tünde kulturális referens és városunk polgármestere Csányi József köszöntötte a megnyitóra érkezőket:

- Ha december elseje elérkezik, az mindannyiunknak egyet jelent: megkezdődik az advent, készülünk a karácsonyra. Minden évben próbálunk többet adni, olyan programokat szervezni, amelyen minden félegyházi kortól függetlenül jól tudja érezni magát. Tavaly sok megszorítást kellet eszközölni ahhoz, hogy meg tudjuk ünnepelni méltóképpen a karácsonyt, de idén úgy döntöttünk, hogy a karácsonyi hangulat, a karácsonyi ünnepek nem lehetnek áldozatai az energiaválságnak, ill. bármilyen problémának. Ezért az egész város díszbe öltözött, felgyúltak a fények a Kossuth utcán, a Móra téren, a Szent János téren. Itt a téren pedig egy új elemmel bővült az ünnepvárás: a kicsik karácsonyfájával, mely egy labirintus közepén található. A legfontosabb, hogy van egy ládikó alatta, ahol el lehet a kívánságokat helyezni. Nincs még késő, hogy a Mikulásnak, az angyalkáknak és a Jézuskának levelet írjatok, mit szeretnétek, ha a csizmába, ill. a karácsonyfa alá tenne. Természetesen nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is leírhatják kívánságaikat. Bízzunk benne, hogy az angyalka teljesíteni fogja a kéréseket – mondta Csányi József, majd tartalmas ünnepvárást és kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek.

A polgármester köszöntőjét követően a Lángoló Leguán tűzzsonglőrök műsorát tekinthette meg a népes számban megjelent közönség.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)