Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2023. December 02. 07:31, szombat | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az adventi időszak Félegyházán (videoval)

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét az adventi időszak Félegyházán (videoval)

December 1-jén 17 órakor az Ótemplom előtt Csányi József polgármester nyitotta meg az adventi forgatagot, mellyel hivatalosan is kezdetét vette az ünnepvárás időszaka városunkban.

Többen is láthatták, milyen hangyaszorgalommal és odaadó szívvel ékesítették városunkat ezen a héten a polgármesteri hivatal dolgozói - és sok más segítő - még az ömlő esőben is. Szerdán ünneplőbe öltözött a városlakók közös karácsonyfája, felállították az adventi koszorút, a terek díszkivilágítást kaptak és számos karácsonyi motívum jelent meg közösségi találkozóink színhelyein. Idén egy óriáskerék és egy kisvasút is színesíti az adventi készülődést, melyek a könyvtár mögötti parkolóban kaptak helyet. Emellett a gyerekek barátaikkal és szüleikkel külön karácsonyfát díszíthettek fel az Ótemplom előtti téren pénteken késő délután.

Míg a gyerekek a labirintus közepén álló karácsonyfát közösen ékesítették barátaikkal, családtagjaikkal, addig Keresztes Tünde kulturális referens és városunk polgármestere Csányi József köszöntötte a megnyitóra érkezőket:

- Ha december elseje elérkezik, az mindannyiunknak egyet jelent: megkezdődik az advent, készülünk a karácsonyra. Minden évben próbálunk többet adni, olyan programokat szervezni, amelyen minden félegyházi kortól függetlenül jól tudja érezni magát. Tavaly sok megszorítást kellet eszközölni ahhoz, hogy meg tudjuk ünnepelni méltóképpen a karácsonyt, de idén úgy döntöttünk, hogy a karácsonyi hangulat, a karácsonyi ünnepek nem lehetnek áldozatai az energiaválságnak, ill. bármilyen problémának. Ezért az egész város díszbe öltözött, felgyúltak a fények a Kossuth utcán, a Móra téren, a Szent János téren. Itt a téren pedig egy új elemmel bővült az ünnepvárás: a kicsik karácsonyfájával, mely egy labirintus közepén található. A legfontosabb, hogy van egy ládikó alatta, ahol el lehet a kívánságokat helyezni. Nincs még késő, hogy a Mikulásnak, az angyalkáknak és a Jézuskának levelet írjatok, mit szeretnétek, ha a csizmába, ill. a karácsonyfa alá tenne. Természetesen nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is leírhatják kívánságaikat. Bízzunk benne, hogy az angyalka teljesíteni fogja a kéréseket – mondta Csányi József, majd tartalmas ünnepvárást és kellemes ünnepeket kívánt mindenkinek.

A polgármester köszöntőjét követően a Lángoló Leguán tűzzsonglőrök műsorát tekinthette meg a népes számban megjelent közönség.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:25, vasárnap | Helyi

Bemutatkoznak a leendő elsős tanító nénik

Batthyány Lajos Általános Iskola

2024. Március 03. 07:18, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. március 3. - Nagyböjt 3. vasárnapja

2024. Március 03. 07:16, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. március 3. - Nagyböjt 3. vasárnapja

2024. Március 02. 09:19, szombat | Helyi

Az elmúlt négy évben nőtt a fehérgólyák száma Magyarországon

Mintegy tíz százalékkal növekedett a fehérgólyák száma Magyarországon egy 2023-ban végzett felmérés szerint.