Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2023. Június 09. 10:21, péntek | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Ünnepeld velünk a Jóga Világnapját!

Kiskunfélegyházán minden évben közös jógázással ünneplik meg a Jóga Világnapját. A helyszín mindig változó, ezúttal a Hősök parkjába várják az érdeklődőket június 17-én.

Szombaton délelőtt 9 órakor kezdődik és előreláthatóan 12 óráig fog tartani a jeles esemény, melyen Fricska Irén, Dombóváriné Márti és Ruskó Editjógaoktatók segítségével bárki betekintést nyerhet ebbe a mozgásformába, mely a szervezet orvossága, a figyelem és a tudatosság eszköze.

A jógának több ezer éves története van, és az eredeti, elsődleges célja önmagunk valódi megismerése a befelé figyelés által. Az, hogy a fizikai testünket átmozgatjuk, az ennek a lecsendesedett, belső figyelmi folyamatnak a szükséges része.

A szervezők tehát nemcsak a gyakorlott jógásokat, hanem a teljesen laikus érdeklődőket is szívesen látják. Mindhárom jógaoktató könnyen kivitelezhető, túlzott testi erőt nem kifejezetten igénylő gyakorlatsorral fogja bemutatni ezt a népszerű és elterjedt mozgásformát, ami különböző statikus és dinamikus pózokra alapoz, átmozgatja és nyújtja a testet.

A Kiskunfélegyházi Egészségfejlesztési Iroda (EFI) által is támogatott programon való részvételhez jógamatrac szükséges, de ha valakinek nincs, néhányat a helyszínen tudnak adni. Rossz idő esetén a Waldorf iskola ad helyet a rendezvénynek a tornatermében, illetve a mosdók használatára is itt lesz lehetőség.

(Képek: infokiskunfelegyhaza / Fábián Adrienn / archív)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 16. 08:28, vasárnap | Helyi

A Duna hullámterében erdőlátogatási tilalmat vezettek be

A Duna áradása miatt a Gemenc Zrt. erdőlátogatási tilalmat rendel el a közvetlen életveszély elhárítása érdekében.

2024. Június 16. 08:26, vasárnap | Helyi

Egyhetes országos ellenőrzést tart a rendőrség a utakon

Jövő hétfőtől egyhetes országos akciót tart a rendőrség az utakon, amelynek célja az alkohol vagy drog hatása alatt, ittas vagy bódult állapotban volán mögé ülő személyek kiszűrése

2024. Június 16. 08:23, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. június 16. - ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP

2024. Június 16. 08:22, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. június 16. - ÉVKÖZI 11. VASÁRNAP