Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2015. Június 08. 07:13, hétfő | Külföld
Forrás: Kovács Andrea, az MTI tudósítója jelenti:

Ukrán válság - Felrobbant egy ukrán parti őrségi kishajója, sérültek

Ukrán válság - Felrobbant egy ukrán parti őrségi kishajója, sérültek

Felrobbant vasárnap az ukrán parti őrség egyik kishajója Donyeck megyében, az Azovi-tengerparton lévő Mariupol kikötővárosnál - közölte honlapján az ukrán határőrszolgálat.

A közlemény szerint a hajó épp csak kihajózott a kikötőből, amikor a detonáció nem messze a parttól bekövetkezett. Hét határőr katona tartózkodott a fedélzeten, közülük legalább ketten sérültek meg. A hajó jelentős mértékben megrongálódott. A robbanás oka egyelőre nem ismert, de a hatóságok valószínűsítik, hogy a kishajó aknára hajthatott.

Helyi belügyi forrásoktól az Ukrajinszka Pravda hírportál úgy értesült, hogy az őrhajó parancsnoka a robbanás közben eltűnt, őt még keresik a mentést végzők.

Olekszandr Motuzjanik, az ukrán elnöki hivatal hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője közben vasárnapi kijevi sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a az előző 24 órában egy ukrán katona sem esett el a kelet-ukrajnai harcok övezetében, viszont nyolcan különböző súlyú sérüléseket szenvedtek.

Elmondta, hogy a front mentén továbbra is feszült a helyzet, az oroszbarát szakadárok a legtöbb tüzérségi támadást Donyeck környékén hajtották végre a katonák állásai ellen, ahol 14-szer nyitottak tüzet 120, illetve 122 milliméter kaliberű, a minszki megállapodás által tiltott aknavetőkkel, Hranitne településnél pedig öt alkalommal Grad rakéta-sorozatvetővel.

A szóvivő szavai szerint a katonák a minszki megállapodásnak megfelelően csak akkor viszonozták a tüzet, ha életüket vagy civilek testi épségét veszélyeztették a szakadárok támadásai, a provokációkra nem reagáltak.

fotó:illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 07:00, csütörtök | Külföld

Von der Leyen: ideje elgondolkodni a koronavírus elleni oltás kötelező elrendeléséről

A koronavírus újabb, a korábbinál fertőzőbbnek tartott variánsának megjelenésével eljött az ideje, hogy az Európai Unió elgondolkodjon a kötelező védőoltás elrendeléséről

2021. December 01. 14:09, szerda | Külföld

Előrehozták a gyerekvakcina startját az EU-ban

A tervezettnél egy héttel korábban, már december 13-án elkezdik kiszállítani az Európai Unióban az 5-11 éves korosztálynak az új típusú koronavírus okozta betegség ellen kifejlesztett védőoltást

2021. December 01. 08:00, szerda | Külföld

A szerb kormány korlátozta az alapvető élelmiszerek árát, hogy megállítsa az inflációt

Korlátozta az alapvető élelmiszerek árát a szerb kormány a következő két hónapra, hogy visszaszorítsa az inflációt - közölte a kormány sajtószolgálata kedden.

2021. December 01. 06:00, szerda | Külföld

3-4 hónap kell új vakcinák jóváhagyásához

Noha a meglévő oltóanyagok továbbra is védelmet nyújtanak, az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) szükség esetén három-négy hónapon belül uniós használatra ajánlhatja azokat a koronavírus elleni vakcinákat,