Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Május 20. 08:43, szerda | Helyi
Forrás: kiskunfelegyhaza.hu

Újraindult a fogászati ellátás Kiskunfélegyházán

Újraindult a fogászati ellátás Kiskunfélegyházán

A különbség a járványügyi helyzet előtti időkhöz képest, hogy most minden esetben telefonos időpontkérésre és egyeztetésre van szükség.

Amennyiben a telefonos kikérdezés során felmerül koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a fogorvos – halasztható kezelés esetén – a háziorvoshoz irányítja a beteget, aki intézkedik a szűrésről.

Dr. Ónodi Izabellától, a sürgősségi ügyeletet is ellátó fogorvostól megtudtuk, hogy az elmúlt 52 napban gyakorlatilag úgy tekintettek minden páciensre, mintha fertőzött lenne. Fokozott elővigyázatosságra volt szükség, hiszen egy kezelés során nagyon közel van az orvos a beteghez, és a kilélegzett levegő abban az esetben is fertőzhet, ha nem aerosol-képződéssel járó beavatkozás zajlik. Ennek ellenére a kritikus helyzetben is gördülékeny volt az ügyeleti ellátás, néhány eset kivételével a betegek megértették a szabályokat és csak akut, vagy krónikus fájdalommal keresték fel a rendelőt.

– Összességében betartották a szabályokat, követték az utasításokat a hozzánk érkezők, jól tudtuk kezelni a helyzetet – hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette: a higiéniára eddig is nagy hangsúlyt helyeztek, de ez most még fokozottabban érvényes. A rendszeres szellőztetés, szigorú fertőtlenítés miatt a szokottnál több időnek kell eltelni két páciens fogadása között, így továbbra is kérik a páciensek türelmét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.

2024. Május 03. 12:11, péntek | Helyi

Városalapítók Hete Hagyományőrző és Kulturális Fesztivál

Már ki sem kell lépni a városból, hogy remek közösségi programokkal, koncertekkel gazdagodjanak a félegyháziak és az ide látogató közönség.