Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2018. Július 06. 16:14, péntek | Helyi
Forrás: OrientPress

Újra lehet fürödni a mártélyi szabadstrandon

Újra lehet fürödni a mártélyi szabadstrandon

2018. június 27-én Mártélyon, a holt-tiszai szabadstrand üzemeltetője ismeretlen eredetű szennyeződés miatt tett bejelentést.

A mártélyi Holt-Tisza vízterében kékes-zöldes elszíneződés volt látható, amely a vízparton és a műtárgyak, csónakok körül megrekedve még intenzívebb volt.

A természetes fürdőhely üzemeltetését a CSMKH Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal Hatósági Népegészségügyi Osztálya átmenetileg felfüggesztette. Időközben az Alsó-Tiszavidéki Vízügyi Igazgatóság (ATIVIZIG) elvégezte a szükséges vízkezelői feladatokat.

2018. július 6-án a hatóságok helyszíni szemlét végeztek, valamint ismételten vízmintát vettek. A kékes elszíneződés már nem volt látható, helyét a holtág megszokott növényzete és a zöldalgák vették át. A laboratóriumi vizsgálatok a ciano baktériumok számának jelentős csökkenését igazolták, az eredmények alapján a víz minősége megfelel a természetes fürdőhelyek kijelöléséről és üzemeltetéséről szóló 78/2008. (IV. 3.) Korm. rendelet előírásainak.

Az üzemeltetővel történt egyeztetés alapján a szabadstrand 2018. július 7-én 8 órától már fogadja a fürdőzőket.

Címkék: Holt-Tisza, Mártély

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)

2024. Május 17. 09:46, péntek | Helyi

A MÁV kérése - Ha pünkösdkör utazik, váltsa meg már most vonatjegyét!

Május 19-én, vasárnap az ünnepnapi, 20-án a vasárnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, 21-én pedig már a megszokott munkanapi menetrend érvényes.

2024. Május 16. 16:08, csütörtök | Helyi

Figyelem!!! Több helyen útlezárás várható!

A Jogging Plus Sportegyesület és Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata futóversenyt rendez 2023. május 27-én délelőtt a tavalyi évhez hasonlóan.