Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Augusztus 30. 18:00, szombat | Helyi
Forrás: - Dinnyés Gyula -

Újra indult a Tai Chi oktatás Kiskunfélegyházán

Újra indult a Tai Chi oktatás Kiskunfélegyházán

A Tai Chi nem egyszerűen a harcművészet egyik ága, annál sokkal több. Nem csak a testünket tartja edzésben, hanem a lelkünkre, érzéseinkre egész életünkre is kihat.

A Tai Chi nem egyszerűen a harcművészet egyik ága, annál sokkal több. Nem csak a testünket tartja edzésben, hanem a lelkünkre, érzéseinkre egész életünkre is kihat. A Tai Chi-ben a mozdulatok megtanulása és a mögöttes tartalom megértése energiát, türelmet és időt kíván, ami áldozatokkal jár. Sokan az egészségmegőrző hatása miatt ismerik, viszont ez egy kis szelete az egész rendszernek. Az edzések felépítésének lényege, hogy mindenki találjon benne neki tetsző részt. A Dao Yin (kínai jóga) elmeit ötvözi a harcművészeti elemekkel, megfűszerezve önvédelmi fogásokkal. Ezáltal nem csak az ízületek rugalmasságát növeli, hanem fejleszti a test dinamizmusát, ezáltal jó közérzetet ad, ami az egészséges önbizalom alapja. A meditáció és a koncentrálás alapköve a Tai Chi-nek. Segítségével képesek leszünk a jól lét állapotának fenntartására, valamint egy magasabb energiaformának, egy magasabb tudatosságnak az elérésére, mely kihatással van világszemléletünkre, életstílusunkra, körülményeinkre egyaránt.

A fenti sorokat olvasva joggal örülhetünk mi félegyházi emberek, hogy ismét lehetőség nyílik e kivételesen összetett, kiemelkedő élettani hatású, érdekes sport megismerésére és gyakorlására. Egyenlőre még heti 2x2 órában várják az érdeklődőket. Az oktató személyéről annyit, hogy e tárgyban diplomázott, szakmai háttere megkérdőjelezhetetlen. Nagy Ferenc nagyon lelkes és szimpatikus oktató, aki igyekszik átadni minden tudását azoknak, akiket komolyan érdekel, hogyan teremthetik meg belső békéjüket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 12:11, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. május 5. - SZENT ISTVÁN TEMPLOM

2024. Május 03. 14:29, péntek | Helyi

A KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium nyitotta meg a ballagások sorát

Százharminc ballagó diák kapta meg tarisznyáját a KSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégiumban 2024. május 3-án.

2024. Május 03. 13:19, péntek | Helyi

Az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztiválon járt a Batthyány iskola kórusa és néptáncosai

Közös énekléssel, a kórusok köszöntésével és koncerttel indult az Alba Regia Gyermek- és Ifjúsági Kórusfesztivál Székesfehérváron.

2024. Május 03. 13:11, péntek | Helyi

Az erőszak nem megoldás

Vascsővel ment behajtani a tartozást egy 30 éves kiskunfélegyházi férfi.