Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Október 04. 16:54, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Újra ebzárlat!

Újra ebzárlat!

Megyénkben ebzárlat és legeltetési tilalom kezdődött ma (október 4.), melynek időtartama várhatóan 2 hét. A tilalmat a rókák őszi veszettség ellni országos immunizálási kampánya miatt rendelték el.

Megyénkben ebzárlat és legeltetési tilalom kezdődött ma (október 4.), melynek időtartama várhatóan 2 hét. A tilalmat a rókák őszi veszettség ellni országos immunizálási kampánya miatt rendelték el.
A tilalom számunkra a következőket jelenti. Minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni; a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát, és csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

A jogszabály szerint az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető kutyák „rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére” mentesek a korlátozás alól.
Az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára. Ha a kóbor eb vagy macska veszettség elleni oltottsága nem állapítható meg, és befogása, hatósági megfigyelése nem oldható meg biztonságosan, az állatot járványügyi intézkedésként az állatvédelmi előírások megtartásával, a kerületi fő állatorvos határozatára le kell ölni. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.