Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2020. Augusztus 10. 11:55, hétfő | PR

Újra beindult a közlekedés az autópályán

Újra beindult a közlekedés az autópályán

A járványhelyzet megváltoztatta az életünket, a szokásainkat. Kihatott a munkánkra, a kapcsolatainkra, a mindennapi életünkre és máig érezteti hatását és vélhetően még fogja is egy darabig.

Ugyanakkor az enyhítéseknek köszönhetően szépen lassan elkezdtünk újra kimozdulni otthonról. Vélhetően nagyon sokan döntöttek úgy, hogy az idei nyarat inkább belföldön töltik, bár természetesen sokan indultak el a környező országokba, elsősorban a horvát tengerpartra pihenni.

A megyei autópálya matrica fellendülése

A NÚSZ Zrt. adataiból kiderült, hogy április közepén volt a mélypont az e-matrica és az e-útdíj értékesítésében. Ám még a nyári időszak előtt, az enyhítésekkel párhuzamosan elkezdődött a lassú növekedés, megnőtt a vásárlások száma, elsősorban a megyei matricáké.

A szakemberek szerint ennek hátterében az állhat, hogy a járvány miatt többen utaztak vidékre, valamint a parkolás ingyenessé tételével többen ingáztak a lakóhelyükről a városba az autójukkal, így megérte megvásárolni a matricát és autópályán közlekedni.

Az autópálya matrica típusok

Ha úgy döntünk, hogy az év hátralévő részében inkább az autós közlekedést választjuk a tömegközlekedés helyett, akkor íme egy rövid áttekintés, hogy milyen költségekkel lehet számolni, ha az autópályán szeretnénk eljutni a lakóhelyünkről az úticélunkig.

Akár a munka, akár a pihenés és nyaralás az oka, hogy útra kelünk, érdemes átgondolni az időintervallumot, amíg az autópályá(ka)t használjuk. Lehet, hogy csak egyszer-egyszer megyünk pihenni egy hétre, akkor többször megéri 10 napos matricát választani. Ám lehet, hogy a havi matrica is jó választás, ha 1 hónapban többször is utaznánk, többféle autópályán is.

Ha mindennap be kell jutni a városba a munka miatt és ezt az autópályán a legpraktikusabb megtenni, akkor választhatnunk adott megyére érvényes megyei matricát is.

Árak

Íme egy gyors áttekintés, hogy mennyibe kerülnek 2020-as évben az autópálya matricák. A személygépkocsik, amelyek a D1 járműkategóriába tartoznak, azok esetében a 10 napos matrica ára 3 500 Ft, a havi 4 780 Ft, az éves 42 980 Ft. A megyei matrica ára megyénként 5 000 Ft.

Bármelyik matricát is választjuk, figyeljünk annak érvényességi idejére, a megyei matrica esetében a földrajzi érvényességére is. Illetve mindig az utazás megkezdése előtt vásároljuk meg a matricát, hogy elkerüljük az esetleges pótdíjat vagy bírságot.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 16:37, csütörtök | PR

Üzleti célú ingatlanok megbízható forrásból

Az irodabérlés akkor sem egyszerű feladat, ha már rendelkezünk némi tapasztalattal az ingatlanpiacon és az üzleti életben egyaránt. Számos lehetőség közül választhatunk, érdemes jól körbejárni a kérdést, mielőtt döntünk.

2020. December 28. 20:23, hétfő | PR

Pontos időjárás előrejelzés Budapest

Magyarország a mérsékelt éghajlati kontinentális zónában helyezkedik el, jelentősen kifejezett négy évszakkal.

2020. December 28. 20:21, hétfő | PR

A szintetikus és természetes anyagok egymás kiegészítői

Gyakori tévhit, miszerint minden, ami művi, mesterséges, vagy szintetikus az egyben rossz is.

2020. November 25. 19:59, szerda | PR

Tippek és trükkök a professzionális nyomtatási eredményhez

Minőségi tonerek segítségével könnyebb home office-ból dolgozni