Városlista
2020. október 24, szombat - Salamon

Hírek

2020. Augusztus 10. 11:55, hétfő | PR

Újra beindult a közlekedés az autópályán

Újra beindult a közlekedés az autópályán

A járványhelyzet megváltoztatta az életünket, a szokásainkat. Kihatott a munkánkra, a kapcsolatainkra, a mindennapi életünkre és máig érezteti hatását és vélhetően még fogja is egy darabig.

Ugyanakkor az enyhítéseknek köszönhetően szépen lassan elkezdtünk újra kimozdulni otthonról. Vélhetően nagyon sokan döntöttek úgy, hogy az idei nyarat inkább belföldön töltik, bár természetesen sokan indultak el a környező országokba, elsősorban a horvát tengerpartra pihenni.

A megyei autópálya matrica fellendülése

A NÚSZ Zrt. adataiból kiderült, hogy április közepén volt a mélypont az e-matrica és az e-útdíj értékesítésében. Ám még a nyári időszak előtt, az enyhítésekkel párhuzamosan elkezdődött a lassú növekedés, megnőtt a vásárlások száma, elsősorban a megyei matricáké.

A szakemberek szerint ennek hátterében az állhat, hogy a járvány miatt többen utaztak vidékre, valamint a parkolás ingyenessé tételével többen ingáztak a lakóhelyükről a városba az autójukkal, így megérte megvásárolni a matricát és autópályán közlekedni.

Az autópálya matrica típusok

Ha úgy döntünk, hogy az év hátralévő részében inkább az autós közlekedést választjuk a tömegközlekedés helyett, akkor íme egy rövid áttekintés, hogy milyen költségekkel lehet számolni, ha az autópályán szeretnénk eljutni a lakóhelyünkről az úticélunkig.

Akár a munka, akár a pihenés és nyaralás az oka, hogy útra kelünk, érdemes átgondolni az időintervallumot, amíg az autópályá(ka)t használjuk. Lehet, hogy csak egyszer-egyszer megyünk pihenni egy hétre, akkor többször megéri 10 napos matricát választani. Ám lehet, hogy a havi matrica is jó választás, ha 1 hónapban többször is utaznánk, többféle autópályán is.

Ha mindennap be kell jutni a városba a munka miatt és ezt az autópályán a legpraktikusabb megtenni, akkor választhatnunk adott megyére érvényes megyei matricát is.

Árak

Íme egy gyors áttekintés, hogy mennyibe kerülnek 2020-as évben az autópálya matricák. A személygépkocsik, amelyek a D1 járműkategóriába tartoznak, azok esetében a 10 napos matrica ára 3 500 Ft, a havi 4 780 Ft, az éves 42 980 Ft. A megyei matrica ára megyénként 5 000 Ft.

Bármelyik matricát is választjuk, figyeljünk annak érvényességi idejére, a megyei matrica esetében a földrajzi érvényességére is. Illetve mindig az utazás megkezdése előtt vásároljuk meg a matricát, hogy elkerüljük az esetleges pótdíjat vagy bírságot.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.

2020. Szeptember 15. 11:30, kedd | PR

Ingyenes képzések várhatóak festéssel foglalkozó vállalkozások részére

2020 áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2018-00027-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és a Szobafestő, Mázoló, Tapétázó Országos Ipartestület (SZMTOI) gondozásában.

2020. Szeptember 10. 12:56, csütörtök | PR

Az Interreg program keretében emlékparkot újít fel a Jánosik és Társai Kft

Nyílt közbeszerzési eljárás keretében a Jánosik és Társai Kft. nyerte el a sátoraljaújhelyi széphalmi Kazinczy Emlékpark felújítását. A parkot utoljára közel ötven évvel ezelőtt újították fel.

2020. Augusztus 10. 12:07, hétfő | PR

Milyen angol nyelvvizsga tesztet válassz?

Aki angol nyelvvizsgára készül fel, az elsődlegesen a teszteket használja. A tesztek gyorsan és egyszerűen megmutatják hol jársz, de nem árt óvatosnak lenni. Nem minden teszt egyformán jó.