Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 06. 17:24, szerda | Helyi
Forrás: - Papp -

Újabb sikerek a gimiben

Újabb sikerek a gimiben

Az Európai Unióval ismerkedhetnek meg a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói egy angol nyelvű vetélkedő keretében.

Az Európai Unióval ismerkedhetnek meg a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium tanulói egy angol nyelvű vetélkedő keretében. A "Versenyben a jogokért" címmel indított megmérettetésen az iskola hatfős csapata képviselteti magát sikerrel.

A Móra Ferenc Gimnázium nagy hangsúlyt fektet az iskolán kívüli ismertszerzésre és a tehetséggondozásra. A 10.A osztály tanulói, Doroghy Zsuzsanna, Hegyi Dániel, Kurucz Ágnes, Majorosy Péter, Sütő László és Tóth Szimonetta osztályfőnökük, aki egyben felkészítő tanáruk is, Dr. Szabó Gyuláné Matyók Katalin felhívására jelentkeztek egy angol nyelvű vetélkedőre, mely a Versenyben a jogokért címmel indult. A tanulóknak az Európai Uniós ismereteikről kellett számot adniuk, egy több fordulós egy órás online teszt keretén belül. A fordulókat megelőzi néhány előzetes feladat is. Az első fordulóban a csapat sikeresen vette az akadályokat, így kiemelkedő eredményükkel továbbjutottak a második fordulóba, ahol a megyék legjobbjai küzdenek meg a nemzeti döntőbe való bejutásért. A Dél- Alföldi régióból öt csapat jutott be a második fordulóba.
A csapatok egy öt napos brüsszeli utazásért küzdenek, melyen 2014. májusában vehetnek majd részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 19. 08:13, péntek | Helyi

Elmarad a Szivárvány Majális

A Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény vezetősége tájékoztatja a tisztelt lakosságot, hogy az idei, 2024-es Szivárvány Majális technikai okok miatt elmarad.

2024. Április 19. 07:17, péntek | Helyi

Bronzérem a tájékozódási túraversenyen

2024. április 13-án Pirtón rendezte meg a Rezét SE tájékozódási túraversenyét.

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.