Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2022. Április 01. 16:56, péntek | Helyi
Forrás: mezge.hu

Újabb siker országos szakmai versenyen

Újabb siker országos szakmai versenyen

Kilenc technikus tanuló képviselte Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiumot 2022. március 18.-án Szekszárdon hagyományosan megrendezésre kerülő Csapó Dániel Emlékversenyen.

A versenykiírás alapján 3 szekcióban lehetett pályamunkákat benyújtani. Az előzetes elbírálás alapján iskolánkból mind a kilenc versenymű továbbjutott a Déli ASzC Csapó Dániel Technikumban megrendezésre kerülő döntőbe, ahol szóban kellett bemutatniuk a szakmai versenybizottság előtt a pályamunkájukat. „Az élelmiszeripari technológiák bemutatása” szekcióban kimagasló eredményeket értek el diákjaink:

III. helyezést ért el Mészáros Marcell „Sajtok harca” című dolgozatával, valamint kiérdemelte a Tolnatej Zrt. különdíját is. (Felkészítő oktató: Kiss-Ocskó Mónika)

A Tolnatej Zrt. különdíját kapta Nagy-Pál Evelin technikus tanuló is „Egészség a dobozan” című dolgozatáért. (Felkészítő oktató: Patyiné Gyóni Márta)

A legjobb írásbeli versenymunkáért járó díjat Dobos Viktória érdemelte ki „Mézes sütemények világa” című dolgozatáért. (Felkészítő oktató: Horváth Mária)

Az „Élelmiszeripari technológiák bemutatása” szekció különdíját nyerte el Szabó Imre „Rétesünk lapjai” című dolgozatával. (Felkészítő oktató: Horváth Mária)

Témaválasztásukért különdíjban részesültek: Fábián Eszter „Csoki szeletek hadjárata” című dolgozatáért (Felkészítő oktató: Nagy Melinda), Kovács Tamara „Gluténmentes kakaós csiga” című dolgozatáért (Felkészítő oktató: Kiss-Ocskó Mónika).

A verseny különdíját nyerte el Jagodics Evelin „Úszóhólyagosok az asztalon” című versenymunkájával (Felkészítő oktató: Bajzák Zita).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)