Városlista
2024. április 22, hétfő - Csilla

Hírek

2014. Április 24. 16:50, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Újabb ötmilliót költenek a volt kommendáns hivatal épületére

Újabb ötmilliót költenek a volt kommendáns hivatal épületére

Tovább folytatódik a volt kommendáns hivatalépületének felújítása, ezúttal a belső rekonstrukcióra költ ötmillió forintot a város.

Hivatalosan 2012. július 10-én került a város tulajdonába a közel 150 millió forintot érő Kossuth utcai volt kommendáns hivatal épülete. Az ingatlan részleges felújítása tavaly októberben kezdődött el. A rendelkezésre álló 10 milliós keretből megújult az épület Kossuth utcai külső homlokzatának fele. A szakemberek kijavították a nyílászárók hibáit, rendbe tették a földszinti helyiségeket, ahol orvosi szobákat, várókat alakítottak ki. A felújított részbe áprilisban költözött be a felnőtt és a gyermek háziorvosi ügyelet, valamint a védőnői szolgálat is kapott egy helyiséget.

Az épület homlokzat rekonstrukciójának befejezéséhez az idei évi költségvetésében biztosított forrást a képviselő-testület. A tervek szerint rövidesen az épület másik felébe költöznek (a mentőállomás rekonstrukciójának idejére) a mentők. A városatyák ezért úgy határoztak öt millió forintot fordítnak az épület belső felújítására. A rendelkezésre álló keretből megvalósulhat az ingatlan másik felének (az egykori tiszti óvodába) rekonstrukciója, ami megfelel a mentőszolgálat funkciójának, igényeinek.

A projekt keretében korszerűsítik a központi fűtésrendszert, új vizesblokkokat alakítnak ki, elvégzik a helyiségek festését, oxigéntárolót és eszközmosót létesítenek. Rendezik, belső parkolásra teszik alkalmassá a belső udvart. A megújult ingatlanrész használatért a mentőszolgálat bérleti díjat fizet. Az előzetes becslések szerint (a mentőszolgálat ideiglenes használatát követő piaci alapon történő bérbeadásból származó várható bevétel) a beruházásra fordított összeg megtérülési ideje 18-24 hónap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 21. 07:44, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja HIVATÁSOK VASÁRNAPJA

2024. Április 21. 07:43, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 21. - Húsvét 4. vasárnapja KÖNYÖRGŐNAP PAPI HÍVATÁSOKÉRT

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg Városi Diáksport Bizottság a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.