Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2013. Október 10. 14:15, csütörtök | Helyi
Forrás: - Z. -

Újabb összefogás Kiskunfélegyházán

Újabb összefogás Kiskunfélegyházán

Munkára Félegyháza! címmel indított programot a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület.

Munkára Félegyháza! címmel indított programot a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület. A társadalmi összefogást négy lépésben kívánják megvalósítani, melyek során felmérik a város egy-egy szakterületének jelenlegi adottságait, problémáit, és szakértők, valamint a lakosság segítségével közösen próbálnak megoldást találni. Ennek részeként tartottak kerekasztal beszélgetést október 7-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban, ahol a régiók orvosai mondhatták el észrevételeiket.

A kezdeményezés elsődleges célja, hogy új munkahelyek létrehozásával megállítsák és megfordítsák Kiskunfélegyháza lakosságszámának csökkenését, emeljék a város nyújtotta szolgáltatások minőségét, és olyan körülményeket teremtsenek Kiskunfélegyházán, amely nemcsak a város népességmegtartó képességét növeli, hanem a potenciális befektetői kör érdeklődését is felkelti – tájékoztatta a sajtó képviselőit Csányi József, a Kiskunfélegyházi Gazdaságfejlesztő és Munkahelyteremtő Egyesület elnöke. A Munkára Félegyháza! program a tervek szerint négy lépésben valósul majd meg, mely szerint az egészségügy, az oktatás, a kultúra és a gazdaság témakörében fejthetik ki véleményüket a szakemberek egy-egy konzultáció alkalmával. Az egyesület célként tűzte ki továbbá azt is, hogy a településfejlesztési program kidolgozásával öt év alatt ötszáz új munkahelyet teremt Kiskunfélegyházán, és az így befolyó plusz adóbevételekből nyílna lehetőség az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére is.

Fotók: Schmidt Réka

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.