Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Május 11. 07:12, szombat | Belföld
Forrás: mti

Újabb megfigyelőket vett nyilvántartásba az NVB

Újabb megfigyelőket vett nyilvántartásba az NVB

A három, Fidesz-KDNP által bejelentett megfigyelő a kisvárdai, a vásárosnaményi és a mátészalkai egyéni választókerületi választási irodánál ellenőrzi a levélszavazatok gyűjtését.

A választási eljárásról szóló törvény szerint a levélben szavazók bármely országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában is leadhatják szavazatukat, a magyarországi szavazásra rendelkezésre álló időszakban.

A leadott levélszavazatokat az iroda folyamatos felügyelete alatt álló urnába lehet bedobni, a listát állító jelölőszervezetek által megbízott megfigyelők pedig jelen lehetnek az urna felügyelete során. A listát állító jelölőszervezet választókerületi székhelyenként két megfigyelőt jelenthet be. A megfigyelőket május 16-án 16 óráig lehet bejelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál (NVB).

Mivel a bejelentések megfeleltek a törvényi előírásoknak, az NVB pénteken nyilvántartásba vette a Fidesz-KDNP három megfigyelőjét. A megfigyelők Kisvárdán, Vásárosnaményben és Mátészalkán lehetnek jelen a levélszavazatokat gyűjtő urna felügyelete során.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.