Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2017. Március 09. 13:39, csütörtök | Helyi
Forrás: OrientPress

Újabb makettekkel gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország makettpark

Újabb makettekkel gazdagodik a szarvasi Mini Magyarország makettpark

2017. március 10-től újabb látványossággal bővül, a szarvasi Mini Magyarország makettpark.

Az eddigi közel száz maketthez Kárpátalja és Észak-Erdély legszebb épületének kicsinyített másai csatlakoznak, köztük például a Munkácsi vár, a Vereckei Hágó Emlékmű, és a Szatmárnémeti Zsinagóga épületei. A mintegy 500m²-es átadásra váró, dimbes-dombos területen az új maketteken kívül alagúton, viadukton keresztül zakatolnak majd a kisvonatok a több, mint 100 m hosszú sínpáron.

Szarvas leglátogatottabb turisztikai attrakciója a Mini Magyarország makettpark, ahová tavaly 92 ezren látogattak el, hogy részt vegyenek egy mini országjáráson, megcsodálják az ország történelmi jelentőségű épületeit, gombnyomással indítsák a Magyarország leghosszabb kültéri vasúti pályáján haladó vonat maketteket.

Az év minden napján látogatható Mini Magyarország makettparkban a Parlamenthez, az esztergomi bazilikához, az egri várhoz, Déva várához, a Kassai Dómhoz, idén csatlakoznak Kárpátalja és Észak-erdély legszebb épületei. Többek között Huszt vára, a Beregszászi Főiskola, az UNESCO világörökségét képező Kárpátok fatemplomai közül a körösmezői fatemplom, az uzsoki Szent Mihály arkangyal templom épületei kerülnek be a látványosságok közé.

Újabb méterekkel bővül a vasút makett hálózat, ahol gombnyomásra indítható több szerelvény, mint például a történelmi jelentőségű Gulag vonat is. Hiszen a szarvasi Mini Magyarország makettpark nem csak magával ragadó turisztikai látványosság, hanem történelmi, kulturális, építészeti ismereteket is közvetít az oda látogató felnőttek, gyermekek számára. Az újdonságok már péntektől megcsodálhatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.

2024. Április 27. 08:20, szombat | Helyi

Természetismereti versenyen jeleskedtek a platánosok

Kistérségi Természetismereti Versenyt szervezett a Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola.

2024. Április 27. 08:00, szombat | Helyi

Fenntarthatósági témahét a Batthyányban

A fenntarthatósági témahét keretein belül az alsó tagozat színes programokon vett részt iskolai kereteken belül.

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.