Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2020. Június 02. 12:54, kedd | Helyi
Forrás: eduline.hu

Újabb katonai középiskolák jöhetnek, a sorkatonaság azonban még nem téma

Újabb katonai középiskolák jöhetnek, a sorkatonaság azonban még nem téma

Akár tíz honvédelmi középiskola, kollégium is működhet a közeljövőben, de a kötelező sorkatonaság most nincs napirenden - tudta meg a Népszava.

A tervek szerint 2030-ig 8-10 honvéd középiskola és kollégium, illetve honvéd kollégium kezdi meg működését Magyarországon – közölte az oldal megkeresésére a Honvédelmi Minisztérium (HM).

A minisztérium szerint a helyszínek kiválasztásakor fontos szempont, hogy az iskola katonai szervezet által történő támogatása biztosított legyen, másrészt hosszú távon az országos lefedettség megvalósuljon - írja a Népszava.

"A beruházások célja, hogy a korábban a szocialista kormányok által bezárt honvédelmi iskolák és kollégiumok újra biztos hátteret és utánpótlásbázist adjanak a Magyar Honvédség számára" – írta a HM. Az oldal hozzáteszi, hogy a katonai középiskolák nagy része azt követően zárt be, hogy 2004-ben megszüntették a kötelező sorkatonai szolgálatot. A minisztériumnál érdeklődésükre elmondták, a korábbi évekhez hasonlóan továbbra sem szerepel a kormány napirendjén a kötelező sorkatonai szolgálat bevezetése.

A közelmúltban a Magyar Nemzet írta meg, hogy elindultak az előkészületei két új katonai középiskola megépítésének Hódmezővásárhelyen és Székesfehérváron, azonban arról, hogy ezekben az iskolákban hogyan zajlik majd az oktatás, nem érkezett tájékoztatás.

Címkék: honvédelem, katonaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 20. 16:38, szombat | Helyi

Lánglelkű költőnkre emlékezünk, halálának 175. évfordulóján

Az 1848-49-es szabadságharc és Petőfi Sándor halálának 175. évfordulója alkalmából rendeznek megemlékezést Kiskunfélegyházán.

2024. Július 19. 10:39, péntek | Helyi

Hajósi BorKaland

2024. Július 18. 14:47, csütörtök | Helyi

Tűzből mentették a menhelyi kutyákat

Több tucat állatot mentettek meg a kiskunfélegyházi rendőrök a katasztrófavédőkkel és katonákkal közösen.

2024. Július 17. 09:19, szerda | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.