Városlista
2021. január 18, hétfő - Piroska

Hírek

2020. Március 04. 08:31, szerda | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb idősekre utazó bűnbanda tagját fogták el

Újabb idősekre utazó bűnbanda tagját fogták el

Elfogtak Borsod megyében kedden a rendőrök egy férfit, aki a gyanú szerint társaival közüzemi szolgáltatók munkatársának adta ki magát és nyolc megye tizenöt településén idősektől vitték el a megtakarított pénzüket.

Időseket megkárosító bűnszövetség újabb tagját fogták el kedden a Békés Megyei Rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – közölte a rendőrség oldalán. Kifejtve, hogy tavaly július 30-án egy férfi több százezer forintot vitt el egy muronyi nyugdíjastól. Az áramszolgáltató munkatársának adta ki magát, és rávette az idős férfit, hogy engedje be, mert le kell olvasnia a villanyórát. Hozzáfűzte, hogy túlfizetése van, de nagyobb címletű pénzt hozott, vissza kellene adni belőle. Megfigyelte, hogy a 85 éves férfi hol tartja a pénzét, majd elérte, hogy egy rövid időre egyedül maradhasson a lakásban, így fosztotta ki a nyugdíjast. Ugyanezen a napon a férfi még egy másik muronyi időst is kifosztott így.

A rendőrök több megyére kiterjedő nyomozást folytattak, majd tavaly szeptember 17-én a Pest megyei Ócsán elfogták a Muronyban elkövetett bűncselekmények gyanúsítottját, az edelényi Cs. Norbertet. Mellette pedig három társa is őrizetbe került.

Az elmúlt hónapokban a Békés megyei rendőrök további három, majd kedden Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még egy gyanúsítottat fogtak el. A nyolctagú bűnszövetség tagjai a gyanú szerint nyolc megye 15 településén 25 bűncselekmény követtek el. Szervezetten fosztogatták az időseket. Különböző közüzemi szolgáltatók munkatársának adták ki magukat, így jutottak hozzá a megtakarított pénzükhöz. Az elfogott 37 éves, miskolci L. Krisztiánt őrizetbe vették.

A rendőrség tovább vizsgálja, hogy a gyanúsítottak összesen hány bűncselekményt követhettek el, illetve lehetnek-e további tagjai a bűnszövetségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 18. 14:01, hétfő | Kék hírek

Több mint kétszáz határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök

Kétszáztizenegy határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

2021. Január 17. 14:04, vasárnap | Kék hírek

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával került kórházba egy dunaharaszti család

Egy dunaharaszti családot vittek kórházba a mentők szombaton, előbb egy gyereket rosszullét miatt, majd három további családtagot már szén-monoxid-mérgezés gyanújával

2021. Január 17. 07:00, vasárnap | Kék hírek

Megszúrtak egy férfit egy budapesti villamosmegállóban

Megszúrtak egy férfit szombaton a Mester utcai villamosmegállóban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu honlapon.

2021. Január 15. 17:09, péntek | Kék hírek

Megölte öccsét és rágyújtotta a házat, vádat emeltek ellene

Vádat emeltek azzal a mórahalmi férfival szemben, aki tavaly januárban leszúrta 18 éves öccsét, majd rágyújtotta a házat - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség pénteken az MTI-t.