Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2021. Március 18. 09:46, csütörtök | Belföld
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

Újabb dílerekre csaptak le a rendőrök - VIDEÓ

A nagykátai nyomozók három férfit vettek őrizetbe, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják őket.

Hónapokig tartó felderítő munka előzte meg azt az akciót, amelyet 2021. március 16-ára időzítettek a nagykátai rendőrök. Egy állampolgári bejelentés alapján kezdtek dolgozni arra a társaságra, amelynek tagjai a bejelentő szerint Tápiószecsőn árulnak drogot. A beszerzett információk alátámasztották a jelzést, a rendőröknek mostanra sikerült annyi adatot összegyűjteni, hogy megszervezhették a rajtaütést – közölte a rendőrség.

Egy időben realizáltak, külön csapatok gyűjtötték be a célszemélyeket, külön egységek indultak a lakásokra. Hat embert - három férfit és három nőt - állítottak elő. Az ügyben jelenleg bűntársként szereplő három nőt gyanúsítottként kihallgatták, velük szemben szabadlábon hagyásuk mellett folyik tovább a büntetőeljárás. A három férfit őrizetbe vették és kezdeményezik letartóztatásukat.

A nyomozás adatai szerint az 55, a 48 és a 41 éves helyi férfiak 2020. év elején döntöttek úgy, a pénzszerzés eme bűnös módját választják. A szomszédos megyéből beszerzett fehér anyagot lakásukon árulták, vevőkörük tagjai napi rendszerességgel egymásnak adták a kilincset. Kétféle kiszerelésből lehetett választani: a „darabos” kétezerért, a „teli” 16 ezerért cserélt gazdát. Az eltelt hónapok alatt többmilliós illegális bevételre tettek szert, egy részét felélték, de volt, amit otthonuk csinosítására, pl. egy új fürdőszoba kialakítására költöttek.


Egyikük autójából a rajtaütéskor nettó 49 gramm fehér, kristályos anyag került elő, amely az előzetes vegyész-szakértői vélemény alapján kábítószernek minősülő etil-hexedront tartalmaz.

A lakások átkutatásakor digitális mérlegeket, eladatlan maradék cuccot, a vagyonvisszaszerzés biztosítása érdekében ékszereket, több százezer forintot és egy autót lefoglaltak.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 06:00, szerda | Belföld

Budapestre látogat pénteken a svéd miniszterelnök

Orbán Viktor miniszterelnök meghívására munkalátogatásra Budapestre utazik Ulf Kristersson, Svédország miniszterelnöke február 23-án - jelentette be közleményében Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

2024. Február 20. 16:15, kedd | Belföld

Munkácsy Mihályra emlékeztek születésének 180. évfordulóján a Fiumei úti sírkertben

Munkácsy Mihály festőművész születésének 180. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést kedden a Nemzeti Örökség Intézete (NÖRI) a Fiumei úti sírkertben.

2024. Február 20. 10:38, kedd | Belföld

Szakadékba zuhant gyermeket mentettek a tűzoltók és a speciális mentők

Egy hétvégi kiránduláson történt a baleset, Mátraházánál, a Veronika-rét közelében.