Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Január 13. 13:03, szerda | Helyi
Forrás: bacskiskun.hu

Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

Újabb 12 millió forint támogatás a Bács-Kiskun megyei fiataloknak

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat.

Újabb 12 millió forint támogatás várja és segíti a Bács-Kiskun megyei fiatalokat továbbtanulásukban 2021. január 15-től a „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY!” ösztöndíj pályázat keretén belül a tiszakécskei konzorciumban.

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy a térségünkben élő fiatalokat anyagi támogatással is segítse, hogy befejezhessék tanulmányaikat, sikeresen elhelyezkedjenek megyénkben és az általuk kitűzött célok valóra válhassanak.

Igyekszünk továbbá a helyi vállalkozásoknak is jól képzett, helyi szakembereket biztosítani. Mindezek mellett fontos szempontnak tarjuk a megyei fiatalok identitástudatának erősítését, hiszen számtalan lehetőség kínálkozik számukra térségünkben.

A Tiszakécskei konzorciumban még 1 féléven át 5 településen van lehetőség a megyei ösztöndíj program támogatását igényelni, amely települések egyikén állandó lakóhellyel kell, hogy rendelkezzen a pályázó. Emellett fontos, hogy a felhívásban szereplő preferált szakmák valamelyikét tanulják a diákok, és az előző aktív félévük elérje legalább a hármas átlagot. A „BÁCS-KISKUNBAN ITTHON VAGY” ösztöndíj program beadási határideje: 2021. március 1.

A sikeres pályázók havonta akár 50.000 forintban is részesülhetnek. Az előző felhívások eredményeként már több, mint 44 millió forint gazdára talált a konzorcium területén.

Érintett települések: Tiszakécske, Lakitelek, Szentkirály, Tiszaalpár, Tiszaug.

Az új felhívás, illetve bővebb információ a http://www.bacskiskun.hu/oldalak/bacs-kiskunban-itthon-vagy-osztondij-palyazat oldalon található, illetve az alábbi elérhetőségek egyikén:

Leel-Őssy Barbara (ösztöndíj referens)

  • E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
  • Telefon: 36-30-788-9004

Kévés Dóra (ösztöndíj referens)

  • E-mail: osztondij@bacskiskun.hu
  • Telefon: 36-30-511-4703
Címkék: ösztöndíj

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.

2024. Április 19. 13:59, péntek | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.