Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. December 01. 09:20, kedd | Helyi
Forrás: Radio Smile

Új vezetője lesz januártól a Szivárvány Intézménynek

Új vezetője lesz januártól a Szivárvány Intézménynek

2021 januárjától új vezetője lesz a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézménynek.

Gálig Erzsébet leköszönő igazgatónő a Radio Smile reggeli műsorában beszélt az idei, embert próbáló helyzetről:

- Tizenöt évvel ezelőtt ismeretlenül kerültem egy nagyon nagy intézmény élére, a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény igazgatónőjeként. Teljesen más értékrend szerint kezdtem el az intézmény vezetését. Ebből adódtak nehézségek, problémák, de én úgy gondolom, hogy amit szakmailag meg kellett tennem, azt véghez vittem. Vállaltam az esetleges konfliktus helyzeteket és nem futamodtam meg a nehézségek elől sem. Most úgy érzem érkezett el az idő, hogy mással foglalkozzam, áthelyezzem a fókuszt másféle teendőkre.

Tizenöt év nagyon hosszú idő. Tekintve azt, hogy én előtte is idősek otthonában dolgoztam tizenkét évet. A szociális ágazat nagyon sok nehézséggel küzd országosan is. Nem vagyok benne biztos, hogy rövid időn belül olyan pozitív döntés születne, ami segítené a dolgozók munkáját, az ellátás minőségét. Többek között ez is megerősített az elhatározásomban, hogy váltsak és egy kicsit mást csináljak – mesélt a részletekről az igazgatónő.

Ebben az ágazatban dolgozóknak elképesztően összetett dolgokra kell odafigyelni és óriási teherbírás mellett olyan lelki erőről kell tanúbizonyságot tenni, amelyet egy hétköznapi ember el sem tud képzelni. Hivatástudat nélkül ezt a munkát nem lehet végezni, hiszen látnak halált, betegséget, családi drámákat, mindeközben pedig hibátlanul és önzetlenül, a legnagyobb odaadással kell ellátni munkájukat.

- Fizikailag és mentálisan is nagy terhelés éri dolgozóinkat. Ez pedig csak egyre nehezebb évről-évre. Épp ezért egyre kevesebben választják ezt a hivatást. Próbálunk olyan munkahelyi légkört teremteni, ami marasztalja dolgozóinkat, de megértem őket is, ha egy jobb állás reményében változtatnak – mondta végszóként Gálig Erzsébet igazgatónő.

(Kép: infokiskunfelegyhaza.hu archív)

Címkék: Gálig Erzsébet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 10:37, kedd | Helyi

Vonat és autó karambolozott Kiskunfélegyháza külterületén

A Csongrádi úti tanyák megállóhely közelében történt a baleset.

2024. Április 22. 14:46, hétfő | Helyi

Ma van a Föld Napja

2024-ben újra fókuszban a műanyagok a 34. magyar és az 54. világméretű Föld napján.

2024. Április 22. 14:17, hétfő | Helyi

Sokat árthat a jószándék is!

Ne vigyék haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 22. 14:08, hétfő | Helyi

Családi délelőttöt tartottak a könyvtárban

A Föld napja alkalmából családi délelőttre invitálták az érdeklődőket a Petőfi Sándor Városi Könyvtárba.